#allerollerswielaanwiel

06.04.2017 | Columns | 2359 keer bekeken
#allerollerswielaanwiel

Vanaf zondag 2 april ontploften de (social) media, omdat een hand in hand lopend homo stel in elkaar geslagen werd door een groepje jonge, bekrompen lafbekken.

Discriminatie is moreel fout en wettelijk verboden. En geweld is superfout.
Ieder fatsoenlijk mens met een moderne levensinstelling, keurt het af.

Via Twitter vroeg sportverslaggever Barbara Barend om een signaal aan de politiek en de samenleving te geven, met de hashtag #allemannenhandinhand.
Veel BN’ers gaven daar gevolg aan. Hand in hand maakten zij selfies of poseerden voor de gretige media. Overal -terechte!- afkeuring voor discriminatie en geweld tegen homo’s.

Gehandicapten… de vergeten groep

Toch bekroop me een lichte verontwaardiging, toen ik dacht aan die honderdduizenden gehandicapten die dagelijks gediscrimineerd worden door overheid, bedrijfsleven en helaas soms ook door hun medeburgers. Ouderen en gehandicapten worden trouwens ook steeds vaker slachtoffer van beroving etc.
Nogmaals, als politiek en maatschappij moeten we dit niet pikken!

Maar is er ook massale media-aandacht voor de jarenlange, dagelijkse uitsluiting van gehandicapten? Voor de benadeling die zij dagelijks ondervinden?

Wordt er een oproep aan de politiek gedaan om maatregelen in het nieuwe regeerakkoord op te nemen voor verbetering van hun positie?
Is er een sanctie op het bewust niet nakomen van het VN Verdrag van vorig jaar juni? Veel organisaties doen dat namelijk. Merkt u al essentiële verbeteringen? Hebben ze de vaart er in? Met Vervoer, Toegankelijkheid, Hulpmiddelen, Participatie?

Actie!

Zullen we met z’n allen eens wat harder roepen dat het nu over moet zijn?
Eensgezind, wiel aan wiel?

Plaats een link naar deze column op de social media en schrijf daar bij:
Stop discriminatie gehandicapten!

#allerollerswielaanwiel

Bekijk & lees alle columns door Kees de Jager.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (4)

Reageren
 • 06.04.2017 - 20:41 uur | Kees de Jager

  Iedereen dank voor de reacties! Uit mijn column blijkt overduidelijk hoe erg ik de mishandeling van het homo-stel vind. Maar er zit iets dubbels in alle politieke- en media-aandacht; Er zijn bijna 1 miljoen mensen in Nederland met een functiebeperking waarvan ca. 250.000 rolstoelers. Het is een groep die dagelijks benadeeld en 'gediscrimineerd' wordt door de overheden en bedrijfsleven, die het vertikken om serieus te werken aan een inclusieve samenleving, zelfs na het VN verdrag. Voor die problematiek is nauwelijks aandacht bij politiek en media. Wanneer dan WEL aandacht vragen? Ik denk zelf dat dit juist een goed moment is om aandacht te vragen over ALLE discriminatie in het algemeen. Overigens heb ik via de Social Media ook veel positieve reacties gekregen en is het veel gedeeld. Groeten en succes!

 • Yvonne Klok
  06.04.2017 - 15:40 uur | Yvonne Klok

  Ik ben het volledig met de reacties van Jolanda en IJke eens, laten we niet gebruik maken van de aandacht die deze misselijkmakende (mis-)handeling terecht in de media krijgt.

 • 06.04.2017 - 11:32 uur | Jolanda Bonnet

  Ik deel de mening dat we meer van ons moeten laten horen maar krijg toch wel een schaamte gevoel om dat op deze manier te doen dus ik deel helaas niet. :(
  Het leed van een ieder is even erg. Je kan dit niet gebruiken voor aandacht voor de doelgroep "gehandicapten" in mijn ogen hoort de aandacht van deze actie nu uit te gaan naar de verontwaardiging over het discrimineren/ mishandelen enz. van mensen die toevallig verliefd zijn op iemand van hetzelfde geslacht.

 • IJke Aalders
  06.04.2017 - 11:01 uur | IJke Aalders

  Ik vind het zielig om de terechte verontwaardiging over geweld tegen homo's te misbruiken om de aandacht op je zelf te richten.
  Verzin zelf een actie!

13.03.2020 t/m 14.03.2020

ZieZo-beurs 2020

Utrecht