Nieuws

App ‘Thuisarts’ winnaar van Health App award 2015

24 juni 2015, Supportbeurs

Op 24 juni vond het congres ‘Digitale ontwikkelingen in de zorg’ plaats. Tijdens dit congres werd de Health app award 2015 uitgereikt. De juryprijs ging naar de app ‘Thuisarts’. Het publiek koos de app ‘Behandelpad’ uit als beste. De app ‘Skip a Beat’ kreeg van de jury een extra prijs.

Hoge kwaliteit inzendingen

De Health app award werd voor de vierde keer uitgereikt. De organisatie is in handen van Mobile Doctors en Nictiz, de jury werd voorgezeten door André Rouvoet. Eind mei maakte de organisatie van de award de finalisten voor 2015 bekend. De jury had daarbij niet de voorgenomen vijf kandidaten geselecteerd, maar zes. De reden hiervoor was dat de kwaliteit van de inzendingen uitzonderlijk hoog was.

Bij de selectie van de apps werd gekeken naar het nut voor de zorg, de bruikbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast lette de jury ook op veiligheids- en juridische aspecten. Bij de uitverkiezing van de finalekandidaten werd ook rekening gehouden met het aantal stemmen dat de verschillende apps kregen op Mobile Doctors en met gebruikersreviews. Uiteindelijk haalden de volgende zes apps de finale: Behandelpad, Mantellink, Saltro Diagnostiek app, Skip a Beat, Thuisarts en Wellmo.

Juryprijs Health app award 2015 naar ‘Thuisarts’

‘Thuisarts’, de app die de award dit jaar won, is een applicatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). De jury noemde de app ‘bewezen effectief’ en was onder de indruk van het grote draagvlak dat ‘Thuisarts’ onder de beroepsgroep heeft. Volgens de jury blijkt uit een dergelijk groot draagvlak dat e-health in de huisartsenpraktijk van tegenwoordig breed geaccepteerd is; artsen hebben er geen problemen (meer) mee dat hun patiënten zelf met gezondheidsinformatie naar de praktijk komen om deze met hen te bespreken. De jury ziet dit gegeven als het begin van een verdere opschaling van e-health.

Skip a Beat: innovatie van buitenaf

De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar de app ‘Skip a Beat’. Een bijzondere app onder de finalisten, aangezien hij van origine niet uit de zorg afkomstig is. ‘Skip a Beat’ is een spel waarmee op een leuke manier gewerkt wordt aan het verlagen van de hartslag. Een smartphonecamera meet tijdens het spel de hartslag via de vinger. De jury zag in de toepassing van deze app in de zorg een illustratie dat innovatie steeds vaker van buitenaf de zorg komt.

Publieksprijs voor eigentijds ‘Behandelpad’

Tijdens het congres mochten alle finalisten hun product pitchen en konden de congresdeelnemers – uiteraard via een app – hun stem uitbrengen. Het publiek bleek het meest onder de indruk van de mogelijkheden van de app ‘Behandelpad’ en kende deze app de publieksprijs toe. Deze app werd ontwikkeld als eigentijds alternatief voor de papieren informatiemap die patiënten doorgaans van het ziekenhuis krijgen voordat ze een operatie ondergaan. ‘Behandelpad’ geeft patiënten informatie in een persoonlijke tijdlijn, precies op de ogenblikken dat ze die nodig hebben. Hierdoor zijn mensen beter voorbereid op hun opname en meer betrokken bij de nazorg.  

Bron foto: Trendition

Ook interessant