Nieuws

Arbeidsgehandicapten voortaan makkelijker aan de slag

22 november 2016, Supportbeurs

Het wordt werkgevers voortaan makkelijker gemaakt om personen met een arbeidshandicap in dienst nemen. Met de lancering van een speciale online personeelsbank door het UWV kunnen werkgevers eenvoudiger en direct in contact komen met werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Inmiddels telt de personeelsbank al 60.000 (geanonimiseerde) profielen van arbeidsgehandicapten waarin de werkgever doelgericht kan zoeken.

Daarnaast hebben werkgevers de garantie gekregen dat zij een werknemer met een arbeidsbeperking bij ziekte niet zelf loon hoeven door te betalen. De polis die het risico van loondoorbetaling door de werkgever afdekt wordt voor onbepaalde tijd geldig.

Uiteindelijk moeten de online personeelsbank en de garantie dat werkgevers niet opdraaien voor loondoorbetaling bij ziekte er voor zorgen dat er meer personen met een arbeidsbeperking een vast contract krijgen en de 100.000 banen die door werkgeversorganisaties in het sociaal akkoord zijn afgesproken gehaald worden. De overheid creëert daarnaast nog eens 25.000 banen.

Staatssecretaris Klijnsma benadrukt dat mensen met een arbeidsbeperking geen medelijden willen, maar dat zij juist willen meedoen. Volgens haar zijn werkgevers zeker bereid om mensen met een arbeidsbeperking de mogelijkheid te geven om bij hen aan de slag te gaan, maar was het belangrijk om de risico’s voor werkgevers zoveel mogelijk weg te nemen.

Bron: Nationale Zorggids en ANP

Ook interessant