Nieuws

Bart de Graaff Foundation heeft nieuwe bikkels

11 juli 2013, Supportbeurs

De Bart de Graaff Foundation is opgericht na het overlijden van Bart de Graaff. Elk jaar zoeken zij bikkels. Bikkels zijn jonge mensen die ondanks een levensbepalende chronische ziekte of beperking toch een eigen onderneming op willen zetten. De Bart de Graaff Foundation koppelt de nieuwe Bikkels aan mentorbedrijven om hen zo te helpen met het realiseren van hun eigen onderneming. 

Co-Founders

Nienke Conijn en Yvette Moerdijk zijn bikkel 2013 geworden. Beide zijn zij op latere leeftijd in een rolstoel terecht gekomen. Door deze plotselinge en ingrijpende gebeurtenis merkten zij hoe het is om van de één op de andere dag “gehandicapt” te zijn. Mensen gingen hen anders behandelen en reageerden vaak alsof zij ook een verstandelijke beperking hadden. Studeren werd hierdoor een hele uitdaging. Om men te laten zien dat mensen veel meer zijn dan hun beperking, hebben zij Stichting Infinita opgericht.

Doel

Infinita is Latijn voor grenzeloos. Met deze stichting willen zij laten zien dat iedereen, handicap of niet, grenzeloos veel mogelijkheden heeft. De één heeft een zichtbare beperking, maar feitelijk heeft iedereen een beperking. De één heeft misschien altijd een ochtendhumeur, komt altijd te laat of is heel egoïstisch. Met de stichting willen zij laten zien dat iedereen “perfectly imperfect” is.

Activiteiten

Stichting Infinita heeft verschillende activiteiten om de beeldvorming te veranderen en om het acceptatieproces van mensen met een beperking te vergroten. Voor mensen met een beperking is er een cursus ontwikkeld om hun beperking beter te kunnen accepteren. Deze cursus is er ook voor omstanders, want ook voor hen is het ingrijpend als een geliefde te maken krijgt met een ziekte of beperking.

Met behulp van de ‘rolstoel experience voor een dag’, kunnen mensen die niet rolstoel gebonden zijn, ervaren hoe het is om een dag in een rolstoel te zitten. Hiermee wordt het acceptatieproces vergroot en kunnen mensen ervaren dat een rolstoel geen beperking hoeft te zijn. 

Infinita heeft ook verschillende lezingen. Deze lezingen zijn voornamelijk geschikt voor mensen zonder beperking, omdat juist deze doelgroep veel kan leren van mensen met een beperking. Zo is er bijvoorbeeld een lezing “geluk met een grote G”. Hierin staat centraal hoe je vandaag de dag optimaal kan genieten. Daarnaast geeft Infinita ook nog verschillende workshops en organissert andere activiteiten, voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.infinita.me.

Stichting Infinita

Innovatief, creatief en met een open mind wil Stichting Infinita ervoor zorgen dat iedereen, handicap of niet, grenzeloos kan genieten van alles wat het leven biedt.

Doordat Yvette en Nienke Bikkel zijn geworden, worden zij geholpen met het verder opzetten en professionaliseren van Stichting Infinita. Hierbij worden zij geholpen door de Rabobank Foundation, in samenwerking met de Bart de Graaff foundation.

Maar die steun alleen is niet genoeg, wilt u dus ook uw steentje bijdrage, neem dan contact met ons op (info@infinita.me), want u kunt ons op vele manieren helpen.

Ook interessant