Bevalling

16.12.2015 | Columns | 3382 keer bekeken

We naderen het einde van 2015, een jaar van pieken en dalen op wereldniveau en dicht bij huis. Ondanks nare bureaucratische ellende, is 2015 voor Tinus (mijn man) en mij een fantastisch jaar. Onze grote wens is in vervulling gegaan: we verwachten namelijk een kindje!

Inmiddels zijn we ruim zes maanden zwanger. Het voelt enorm bijzonder en geweldig om zo’n klein wezentje, dat je samen hebt gecreëerd, in je buik te voelen groeien. En dan de echo’s: zo indrukwekkend om te zien hoe een mensje ontstaat en zich ontwikkelt. De hele zwangerschap verloopt gelukkig erg goed, de baby groeit prima en ik voel me lekker.

Ik ben nu bezig met de afronding van mijn werkzaamheden voor Support Magazine, zo voor mijn verlof. Thuis zijn we druk met het aanpassen van onder andere het bedje en om de Maxi Cosi veilig op de rolstoel te bevestigen en mee te laten liften van de grond – waarop ik zelf in huis meestal zit – want ik wil straks natuurlijk zoveel mogelijk zelf kunnen met de baby. We vinden het heel leuk om allerlei oplossingen te bedenken en hebben veel lieve meedenkers in onze omgeving. Het voordeel is vaak dat als ik mijn ogen dichtdoe ik de oplossing (hoe ik wat op mijn manier kan doen) voor me zie. Maar hoe het zal voelen en zal zijn om ons eigen kindje straks in februari in onze armen te nemen, dat kan ik me juist weer niét voorstellen.

Maar eerst nog de bevalling. Dit wordt wel even een uitdaging. Bevallen we thuis? Of in het ziekenhuis? Wat is voor mij het best te doen qua houding? Is het fijn om in het water te bevallen? Ik zie er zeker niet tegenop en ga er van uit dat mijn gevoel tegen die tijd aangeeft wat het beste is, maar spannend is het wel!

Nu ik het over bevallingen heb: de nieuwe Support Magazine is weer uit. En, zoals ieder jaar om deze tijd, niet alleen het decembernummer, maar ook de Support Vakantiegids 2016.

Natuurlijk is het weer gelukt! Beide nummers staan bordenvol grensverleggende en informatieve verhalen. In het sportieve decembernummer lees je bijvoorbeeld hoe twee rollende boksers de boksring gebruiken om hun kop leeg te maken, over een methode om de hersencellen te trainen om nieuwe verbindingen te leggen en over het initiatief van twee dames die erotische zorg bieden.
Support Vakantiegids 2016 is weer rijk aan reisverhalen, bijvoorbeeld over de Nationale Parken van Amerika, een zeilreis op een aangepaste boot over de Caribische Zee, een trektocht met de rolstoel door Indonesië, wintersporten in Italië, kamperen op de Veluwe en een lekkere actieve zonvakantie in de Algarve.

Benieuwd en ben je nog geen abonnee? Meld je dan nu aan.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (6)

Reageren
 • Astrid Rozeboom
  03.01.2016 - 00:14 uur | Astrid Rozeboom

  He Monique,

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!
  Ik hoop in de toekomst mee te lezen hoe jullie het ouderschap oppakken!

  Onze dochter is inmiddels vier en al behoorlijk zelfstandig- wij hebben ' praktisch gezien' de lastigste tijd gehad.

 • Annette Etman
  21.12.2015 - 19:58 uur | Annette Etman

  Gefeliciteerd

 • Pia Hendriks
  21.12.2015 - 17:11 uur | Pia Hendriks

  Gefeliciteerd!

 • Riens van Raaij
  18.12.2015 - 09:42 uur | Riens van Raaij

  Zeer positief en laten zien waar toe men nog in staat is.

 • Sandra de Waardt
  17.12.2015 - 22:50 uur | Sandra de Waardt

  Dat is nog eens fantastisch nieuws! Van harte gefeliciteerd!

 • Johan Smith
  17.12.2015 - 12:22 uur | Johan Smith

  Ha Moniek,
  Dat is nog eens leuk nieuws! Gefeliciteerd!!

  hartelijke groet uit Mariënberg
  Johan Smith

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk