Nieuws

Bijzondere reisorganisaties op Vakantiebeurs

22 december 2014, Supportbeurs

Op de Vakantiebeurs 2015, die van 14 t/m 18 januari in Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt, worden tal van bijzondere en bewonderenswaardige reisorganisaties gepresenteerd. Een greep uit het aanbod levert verrassende partijen op die maatwerk bieden aan speciale groepen vakantiegangers. De 22 reisaanbieders die een uiteenlopend aanbod hebben specifiek voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zijn dit jaar voor het eerst te vinden op het paviljoen Aangepaste vakanties in hal 9.

Naar de USA

Reizigers met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen met hun vakantiewensen terecht bij P-Reizen, een van de gespecialiseerde aanbieders op het speciaal hiervoor ingerichte paviljoen Aangepaste Vakanties. Peter Rietveld, oprichter van P-Reizen, heeft een achtergrond als verpleegkundige en kwam tijdens zijn werkzaamheden veel in aanraking met mensen die niet alleen op pad kunnen. “Een man droomde er al dertig jaar van om een bijzondere reis te maken”, vertelt Rietveld. “Hem werd altijd voorgehouden dat dit niet mogelijk was vanwege zijn beperkingen. Vrijwillig heb ik hem naar de USA begeleid en samen hebben we duizenden kilometers afgelegd in een camper. Daarna ben ik door zijn kennissen gevraagd om ook anderen te begeleiden. Zo is het balletje gaan rollen en ben ik met mijn bedrijf gestart.

Hindernissen

“Een reguliere organisatie is niet gericht op de relatief kleine doelgroep van mensen met een beperking’’, vervolgt Rietveld. ‘’P-reizen biedt die overbrugging door de eigen begeleiding te verzorgen, die al begint bij het uitzoeken en boeken van een gepaste reis. Met een beetje hulp wordt de hele vakantiemarkt weer beschikbaar. Eigen begeleiding lost de mogelijke hindernissen onderweg op. Dat kan verpleegkundige verzorging zijn, maar net zo goed het duwen van een rolstoel, fysieke ondersteuning bieden of de huurauto rijden. Kortom alles waar iemand door zijn beperking moeite mee heeft.”

Uitdagingen

Mooie reisherinneringen heeft Rietveld genoeg: “Iemand wilde een koala aaien. Zes maanden later hing er een prachtige foto van aan zijn muur. Een oma die ver in het buitenland haar eigen kleinkind in bad kan doen. Een man in een rolstoel die zijn oren niet kon geloven toen hij in een helikopter ging vliegen”. Nieuwe uitdagingen gaat Rietveld niet snel uit de weg. “Ik zeg graag dat de mogelijkheden ‘onbeperkt’ zijn. Kan echt alles…? De New York marathon lopen als je in een rolstoel zit kan natuurlijk niet, maar ik ga graag de uitdaging aan om te duwen”, grijnst hij. “De Kilimanjaro beklimmen als je slecht ter been bent? Tuurlijk! Wij kijken niet of we er komen, maar hoe we er komen!”

P-reizen is genomineerd voor de Vakantiebeurs Award! Wilt u uw stem uitbrengen op P-reizen? Klik dan hier en vink onder de categorie ‘Familie & kinderen’ vervolgens P-reizen aan en klik onderaan op de button ‘Verzenden’.

Ga met korting naar de Vakantiebeurs

Op de Vakantiebeurs is er dit jaar voor het eerst een compleet paviljoen dat zich volledig richt op reizen voor mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking. Bezoekers van de Supportbeurs krijgen extra korting op een toegangskaartje. Wanneer u middels onderstaande link online een kaartje koopt, betaalt u slechts 11 euro in plaats van 15,50 euro aan de kassa.
>> Klik hier

Ook interessant