Nieuws

Blijf droog en warm in rolstoel of scootmobiel

27 september 2017, Supportbeurs

De herfst is weer in het land en de winter is nabij. Als je je regelmatig naar buiten moet begeven in je rolstoel of scootmobiel, dan is de kans groot dat je niet altijd droog en warm op de plek van bestemming aankomt. Gelukkig zijn er heel wat hulpmiddelen op de markt om ook in deze seizoenen er comfortabel op uit te trekken.

Droog op scootmobiel of rolstoel

Om jou en je rolstoel te beschermen tegen de regen, zijn er verschillende regenhoezen verkrijgbaar. Er zijn hoezen die een rolstoel of scootmobiel geheel of gedeeltelijk afdekken. Denk maar aan een hoes om de zitting en rugleuning droog te houden of aan een bescherming voor het display van de scootmobiel. Als de elektronica in het display alle weer en wind moet trotseren, kan het gaan haperen en er zelfs kortsluiting ontstaan. Een displayhoes is doorzichtig, dus je kunt het ook tijdens het rijden gebruiken. Er zijn ook afdekhoezen, waarmee je de gehele rolstoel of scootmobiel bedekt als je hem parkeert.

Om je voeten lekker droog te houden zijn er waterbestendige overschoenen, die je makklijk over je gewone schoenen heen trekt.

Wil je je bezittingen of boodschappen droog vervoeren? Er zijn speciale afdekhoezen voor boodschappenmandjes, maar je kunt je spullen natuurlijk ook in een waterdichte tas vervoeren.

Bekijk op onze website een selectie van hoezen, capes, poncho’s en tassen die je beschermen tegen regen en sneeuw als je met je rolstoel of scootmobiel op stap gaat.

Ook de kou deert je als roller niet

Er is in de winter niets zo vervelend als kou lijden. Zeker als je stilzit kan de kou ongenadig toeslaan. Het is natuurlijk belangrijk om je goed warm aan de kleden. Thermo-ondergoed en fleecepulls die bijvoorbeeld ook wintersporters gebruiken, kunnen goed van pas komen. Heb je door je beperking aangepaste kleding nodig, dan kun je dat op maat laten maken of je oriënteren bij merken, gespecialiseerd in aangepaste kleding.

Warme sjaals, mutsen en handschoenen zijn in de winter een must. Ook handig zijn handwarmers, deze kun je aan het stuur van je scootmobiel of fiets Een makkelijke en goedkope oplossing voor (extra) warmte? Een kersenpitkussen dat je vooraf opwarmt in de magnetron.

Wat je ook vaak ziet zijn been- en voetenzakken. Je vergelijkt ze nog het best met een gevoerde, waterafstotende en winddichte slaapzak, met een rits over de gehele lengte, zodat je makkelijk in en uit kunt stappen. Ze houden je doorgaans beter beschermd tegen kou en vocht dan gewone schootkleden, die vaak opwaaien en je benen en voeten niet volledig bedekken.

Hebben jullie zelf nog tips en ervaring met hulpmiddelen om tijdens de herfst en winter warm en droog te blijven in een rolstoel of scootmobiel? Deel ze gerust!

Ook interessant?
12 Tips ‘Met je rolstoel door de sneeuw’ >

Ook interessant