Nieuws

Campagne voor gelijke positie mensen met een handicap

20 mei 2015, Supportbeurs

‘Wij staan op!’, een groep van 10 jongvolwassenen met een handicap, startte op zaterdag 16 mei een publiekscampagne voor het verbeteren van de positie van mensen met een handicap. ‘Wij staan op!’ roept de regering op meer haast te maken met de ratificatie van het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

De groep brengt onder andere een manifest uit waarin zij het VN-verdrag in concrete eisen hebben omgezet. Zij vragen alle Nederlanders om hun steun te betuigen aan het manifest via de website Wijstaanop.nl. De campagne startte tijdens de uitzending van het VARA programma Kassa, zaterdag 16 mei jl. Op die datum is ook de website officieel in de lucht gegaan en kan het manifest onderschreven worden.

In 2015 neemt het kabinet Rutte zich na jaren van vertraging voor het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap te ratificeren. Dit moet een einde betekenen van de visieloosheid en het opzij schuiven van de rechten van mensen met een beperking.

‘Wij staan op!’ is een groep van 10 jongvolwassenen met een levenslange en levens brede handicap (fysiek, zintuiglijk of anders). Alle leden willen volledig en daadwerkelijk deelnemen aan de samenleving en daarin worden opgenomen, maar ervaren veel tegenwerking en onbegrip. Zij willen niet langer door politiek of samenleving gezien worden als speciale zorgvragers of hulpbehoevenden. Zij willen behandeld worden als gelijkwaardige mensen. Daarom nemen zij hun eigen verantwoordelijkheid en beginnen een campagne voor meer vrijheid, gelijkwaardigheid en menselijkheid.

Manifest 

‘Wij staan op!’ heeft een Manifest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid opgesteld met 12 eisen aan de regering en aan de samenleving. De groep vraagt iedereen in Nederland om een persoonlijke steunbetuiging te geven aan het manifest via de website www.wijstaanop.nl.

Op de dag van de ratificatie van het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap wil de groep het manifest en alle steunbetuigingen overhandigen aan minister-president Mark Rutte. Tot die tijd voert de groep campagne om alle Nederlanders te overtuigen van de noodzaak om Nederland toegankelijker te maken voor hen en daarmee voor iedereen.

Ook interessant