Nieuws

Dag van de Mantelzorg 2015

25 oktober 2015, Supportbeurs

Dit jaar wordt op 10 november a.s. voor de zeventiende keer de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Een initiatief van Mezzo, om naar alle mantelzorgers in Nederland waardering uit te spreken. Het is een dag waarin op lokaal niveau door alle partijen die met mantelzorgers (samen)werken, invulling wordt gegeven aan deze waardering.

Dit jaar is het thema: Laat je zien!

“Laat je zien!” staat voor de persoon achter de mantelzorger, dat diegene gezien mag worden in deze specifieke rol. Dat iemand daar erkenning voor krijgt en dat de omgeving diegene ook als mantelzorger waardeert. “De omgeving”, dat zijn andere familieleden, vrienden, maar ook de gemeente of het wijkteam. Zij zijn er om steun en hulp te vragen als dat nodig is. Een mantelzorger mag er zijn, dus laat jezelf zien.

Ook voor de partners waarmee de mantelzorger te maken heeft, is het fijn als de mantelzorger zichtbaar is. Bij de huisarts, bij de gemeente, in het ziekenhuis, bij het steunpunt Mantelzorg, et cetera. Maar ook de gemeente kan zich laten zien, of het wijkteam, of…

Een applausje voor alle mantelzorgers is namelijk wel op zijn plaats! Op 10 november krijgt de mantelzorger erkenning voor de langdurige zorg die hij of zij geeft aan iemand die het hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iet leuks of inspirerends. Speciaal voor alle mensen die zoveel betekenen voor een ander. Applaus!

Bekijk & lees alle artikelen door Mezzo

Volg ook de blog van Yvonne Erberveld, werkzaam bij de Mezzo Mantelzorglijn.

Ook interessant