Nieuws

De grote droom van Sylvana

1 december 2015, Supportbeurs

Jaarbeurs neemt als mentorbedrijf deel aan het Bikkel programma, dat is opgezet door de Bart de Graaff Foundation. Een goed doel waar Jaarbeurs bijdraagt aan het realiseren van een grote wens van iemand met een beperking. En dat is de wens van Sylvana. Een van de verkozen Bikkels voor 2015/2016. Jaarbeurs gaat Sylvana ondersteunen in het realiseren van haar droom: het opzetten van een eigen ‘schoonheidssalon’ op wielen. Een bus waar de schoonheidsspecialiste mee op pad kan, zodat ze mensen kan bereiken die normaal niet zomaar naar een salon kunnen. Op locatie, bij bijvoorbeeld ouderentehuizen of instellingen waar mensen zijn met een beperking.

Positieveling in hart en nieren

Sylvana is 28 en woont in Waalwijk. Ze is gelukkig in de liefde, maar ook in het leven. Al 9 jaar is ze afgestudeerd schoonheidsspecialiste, visagiste, masseuse en grimeuse. Sylvana heeft na haar afstuderen een aantal jaren gewerkt bij de salon Spa Puur in Tilburg. Toen ze ziek werd op haar drieëntwintigste is ze hiermee gestopt. Vanaf haar 18e had ze al klachten, maar nu pas werd ze gediagnosticeerd. Sylvana heeft een zenuwziekte waardoor ze nu de wereld alleen kan verkennen in een rolstoel. En het voelt voor haar, zo geeft ze zelf aan, inmiddels alsof de rolstoel bij haar hoort. “Dit is wie ik ben”.

Grote droom

Sylvana is alweer een tijd actief als vrijwilligster bij de Schakelvereniging in Waalwijk. Maar die ene grote droom blijft bestaan, het opzetten van een eigen schoonheidssalon voor de mensen die minder mobiel zijn onder ons. Zoals mensen in de woonzorg, in een revalidatiecentrum of instelling. Sylvana: “Je denkt toch ook aan meiden / vrouwen die ook een beperking hebben net zoals ik. Mensen die niet zomaar ergens naartoe kunnen gaan, maar die er ook mooi uit willen zien en ook in de maatschappij willen blijven meedraaien. Daarom wil ik een schoonheidssalon creëren die ik ‘op de stoep’ bij mijn toekomstige klanten kan parkeren. Dat wil ik realiseren, en dat kan ik, daar ben ik van overtuigd.”

Deuren in gezicht

In de afgelopen jaren heeft Sylvana al van alles geprobeerd om het zelf te realiseren. Ze kreeg veel deuren in haar gezicht. “Banken durven bijvoorbeeld niet in je te investeren” geeft ze aan. De droom leek ver weg, totdat een collega van haar werk haar belde met de boodschap: ze zijn naar je op zoek! Binnen een uur had Sylvana zich ingeschreven voor de challenge van de Bart de Graaff foundation.

Na een zenuwslopende presentatie over haar droom aan een 16-koppige jury, werd ze verkozen tot een van de Bikkels van 2015 / 2016. De presentatie was krachtig én emotioneel. Er waren tranen, maar ook tot drie keer toe een groot applaus.

De rol van het mentorbedrijf

Toen Sylvana hoorde dat Jaarbeurs haar ging begeleiden was ze direct enthousiast. Vooral ook door het feit dat de ‘beauty beurs’ onderdeel uitmaakt van Jaarbeurs. Verder spart ze bijvoorbeeld met de manager die verantwoordelijk is voor de beurs Support en het online platform SupportBeurs.nl. Sylvana: “Jaarbeurs weet als geen ander de contacten in de markt, en natuurlijk wat erbij komt kijken om een product in de markt te zetten”.

Spannend; in april 2016 tijdens de beurs Beautyspot.nl trade editon in Utrecht wil Sylvana haar ‘beauty’ bus al voor het eerst laten zien aan publiek. Want dat is haar doel: haar droom zo snel mogelijk laten uitkomen!

Ook interessant