Nieuws

De weg op of lucht in met je rolstoel

22 oktober 2019, Supportbeurs

Gezellig bij je familie en vrienden op bezoek en een kopje koffie drinken. Of er samen op uit naar het strand, een attractiepark of museum. Er zijn van tal leuke uitstapjes te bedenken, maar hoe kom je op de plaats van bestemming als je in een rolstoel of scootmobiel zit en niet over een aangepaste auto beschikt? Misschien is de Zonnebloemauto dan iets voor jou. Naast het huren van een aangepaste auto kun je via de Zonnebloem een tochtje in een aangepaste luchtballon maken.

Rolstoelauto huren

In de aangepaste auto’s van De Zonnebloem is plaats voor een scootmobiel of roller. Daarnaast kunnen 3 of maximaal 4 andere personen meereizen. Er zijn in heel Nederland al locaties te vinden waar je de rolstoelauto kunt huren, maar doel is om dit aantal de komende jaren verder uit te breiden. Kijk via dit kaartje welke verhuurlocatie het dichtst bij jou in de buurt is en welk type auto daar wordt verhuurd.

De bediening van de rolstoelauto’s is niet aangepast en je moet uiteraard wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Bij de huurprijs (40 euro per dag) zijn de eerste 100 kilometer inclusief, rij je meer dan betaal je bij voor elke extra kilometer. De brandstof is niet inbegrepen; je krijgt de auto met een volle tank mee en levert hem weer volgetankt in.

Ben je niet in het bezit van een rijbewijs of heb je zelf geen zin om te rijden? Via de Zonnebloem kun je bij het boeken van een aangepaste auto een vrijwillige chauffeur aanvragen. Kruip je wel zelf achter het stuur, dan krijg je op de dag dat je de auto huurt een goede instructie. Tevens zijn er instructievideo’s die je vooraf al kunt bekijken.

Aangepaste luchtballon

Benieuwd hoe het voelt om hoog in de lucht te zweven en hoe de wereld er van bovenaf bekeken uitziet? Neem dan plaats in de aangepaste, comfortabele Zonnebloemluchtballon. Die is speciaal ontworpen voor mensen met een lichamelijke beperking. De mand heeft een toegangsdeurtje en beschikt over twee speciale stoelen met veiligheidsgordels, die tijdens de vaart hydraulisch omhoog worden gebracht. Daarnaast zijn er vier staplaatsen. Houd er rekening mee dat je de volledige mand, voor 6 personen huurt. 

Ben je rolstoel gebonden dan word je met een veldrolstoel tot bij de mand gebracht. Het is wel belangrijk dat je met of zonder hulp in staat bent om vanuit je eigen rolstoel enkele stappen te zetten om plaats te nemen in de mand. Daarbij moet je een draai van 180 graden kunnen maken. Bij de start en de landing zit je veilig in de beschutting van de mand. Onderweg kun je zittend over de rand kijken en genieten van het uitzicht. De vaarten worden verzorgd door Ad Ballon.

Benieuwd naar de prijzen en wanneer je een tochtje zou kunnen maken? Neem dan rechtstreeks contact op via info@adballon.nl.

Bron: Zonnebloem.nl

Ook interessant