Nieuws

Dikke zeven voor Support 2012

14 mei 2013, Supportbeurs

Support 2012 werd gekenmerkt door positivisme. Dit kwam onder andere tot uiting in de 7,4 die bezoekers de beurs gaven en de 7,5 van exposanten. De reacties die werden geplaatst op social media logen er niet om. Zo tweette @germatimmer: “Gehandicapt, een beperking of juist een uitdaging in nieuwe kansen? Laat je inspireren op de #Support12 in Utrecht.” Ook de activiteiten waren erg in trek. 64% van de bezoekers heeft aan één of meer activiteiten deelgenomen. De beurs stond in het teken van ‘actief meedoen en vooral zelf dingen uitproberen’. Support 2012 vond plaats van 9 tot en met 12 mei in Jaarbeurs Utrecht.

Uiteindelijk hebben 17.439 bezoekers de weg gevonden naar Support. Het viel Project Manager Evert Jan Bos op dat bezoekers beter voorbereid naar de beurs kwamen: “Onze digitale catalogus is meer geraadpleegd. Bezoekers gingen vooraf actief op zoek naar nieuws en innovaties.”
Ruim twee derde van de bezoekers (62%) was particulier, 38% daarvan kwam voor zichzelf en 24% was begeleider. 38% kwam beroepshalve naar de beurs. De top-3 beroepen van de vakbezoekers waren ergotherapeut (15%), management (15%) en gemeenteconsulent (12%). De meeste interesse ging uit naar hulpmiddelen (75%), mobiliteit en vervoer (69%), wonen (44%) en vakantie (36%).

Activiteiten
64% van alle bezoekers heeft één of meerdere activiteiten bezocht of deelgenomen hieraan. Hiervan vond ruim 80% de activiteit van toegevoegde waarde voor het beursbezoek. Meest populair was het vakantiepaviljoen (32%), de sportvloer van NOC*NSF (25%) en het in aangepaste auto’s rijden van AAN (20%).

Gemiddeld heeft een bezoeker 20 stands bezocht. Op de hoogte blijven van nieuwe producten en brancheontwikkelingen was de belangrijkste reden om naar de beurs te komen(72%). Gericht informatie verzamelen over specifieke producten (52%) en oriëntatie voor toekomstige investeringen (37%) werden als tweede en derde reden genoemd. Ruim 70% waardeerde de volledigheid van het aanbod op de beurs als goed of uitstekend.

Overigens is 72% van de bezoekers nu al van plan om in 2014 weer naar Support te komen.
De volgende editie is van 7 tot en met 10 mei in Jaarbeurs Utrecht.

Reacties via Twitter
Bezoekers en exposanten plaatsten tweets via #support12. De foto’s en video’s van bezoekers zijn terug te vinden via deze link. @ehbomiddennl was enthousiast: “Een ronde gemaakt over #Support12. Toch mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is ondanks een handicap!” Zo ook @arieharlaar: ”Vandaag #Supportbeurs in Utrecht bezocht. Hulpmiddelen voor mensen met een handicap. Indrukwekkend wat je daar allemaal ziet.” Voor @arjan_baan was het wel heel erg nieuw: “ 17-jarige jongen voor het eerst aan het stuur in aangepaste lesauto Rijschool #Reade @supportbeurs, gaaf!! http://t.co/RK1S84ok.” En soms ook wel druk @arjankoerts: “Het is weer struikelen over de rolstoelers op Utrecht CS. Het is weer @supportbeurs. Ga er morgen zelf ook heen. Benieuwd naar de innovaties.”

Over Suppport
Support is het grootste evenement in de Benelux voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen. Exposanten presenteren op de beurs de nieuwste trends en technieken. Enkele ingrediënten van Support 2012 waren het vakantiepaviljoen, een visagiestudio, een juridisch steunpunt, rolstoelbehendigheid, een parcours met aangepaste auto’s, het kinderplein, een workshopplein en de uitreiking van de Support innovatieprijs.

Ook interessant