Doe mee met de Wereld Gehandicaptendag

06.10.2015 | Algemeen nieuws | 1730 keer bekeken

Op 3 december 2015 is het weer Wereld Gehandicaptendag. Een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor de positie van gehandicapten.  In 2014 werden er op deze dag 82 activiteiten georganiseerd verspreid over heel Nederland. De organisatie heeft de ambitie om dit aantal dit jaar omhoog te brengen naar 250 en roept op om activiteiten bij haar aan te melden.

Activiteiten voor mensen met een beperking én voor buurtbewoners

Het gaat om activiteiten op het gebied van:

- Sport en Recreatie
- Natuur en Milieu
- Werk en Inkomen
- Kunst en Cultuur

Het hoeft overigens allemaal niet groot, spectaculair en meeslepend te zijn. Het is namelijk veel leuker als bestaande activiteit(en), zoals wandelen in het bos, bridgen bij een vereniging, zwemmen in een revalidatiebad, koffie en thee serveren bij zorgboerderij, zitvolleybal bij een reguliere volleybalvereniging, yoga, muziek maken, sinterklaas gedichten schrijven, bingo, tekenworkshop, worden opengesteld voor mensen met een beperking en voor buurtbewoners. U hoeft dan alleen maar lokaal wat aandacht te vragen voor het evenement en voor koffie, thee, sportdrank en een roze koek te zorgen.

Zou het niet fantastisch zijn als buurtbewoners zich op de Wereld Gehandicaptendag spontaan aanmelden als vrijwilliger of sponsor van uw organisatie?

Helpt u mee?
Heeft u een activiteit, meld deze dan aan via Wereldgehandicaptendag.nl/doe-mee.

Bron: MEE

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • janny bol
    05.11.2015 - 13:29 uur | janny bol

    Mensen met een beperking hebben nogal wat te bevechten in de maatschappij. Het leek de laatste jaren een stuk beter te gaan met accepteren door deze maatschappij maar gemiddeld worden ze nog lang niet als volwaardig geaccepteerd. Het is vaak ook maar een klein wereldje als je er 'in zit'. Het is goed dat er aandacht aan geschonken wordt dat mensen met een beperking volwaardig in het leven kunnen staan en niet steeds barrières tegenkomen omdat een ander voor ze gaat denken.

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk