Dromen

16.04.2018 | Columns | 1029 keer bekeken
Dromen

We zitten aan een grote tafel. Ik ben aangeschoven bij 'Eindhoven in Dialoog' om te praten over onze dromen.

Ik heb een handicap en zou zo graag op een gerespecteerde manier mee willen doen in onze maatschappij. Geen obstakels en normale betaling voor werk wat je verricht. Meer ondersteuning en eventuele vergoeding voor vrijwilligerswerk.

Ik luister naar de dromen van de anderen. Bij ‘Dialoog’ zijn er goede regels. Naar elkaar luisteren en ondersteunende vragen stellen. De dromen krijgen daardoor diepte. Zo zou ieder gesprek moeten zijn. Ik leer er veel van.

Wanneer ik aan de beurt ben om over mijn droom te vertellen, heb ik het over de obstakels waar ik tegenaan loop, rol in mijn geval. Die zou ik allemaal willen afbreken.

Een tafelgenoot stelt een vraag: 'En als je dan geen handicap meer hebt, hoe voelt dat dan?'. Ik kijk hem verbaasd aan. Geen handicap? Mijn handicap hoort bij mij, bij mijn leven. Het is de maatschappij waar ik tegen aan loop.

Een ander vraagt: 'En wanneer alles is zoals jij het zou willen?' Ik ben helemaal verbaasd. Zou dat ooit zo zijn? Zou ik hierin ooit 'werkeloos' worden? 'Dan komt er vast wel weer een ander project op mijn weg.'

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk