Een rolstoelkoffer zou handig zijn!

19.07.2017 | Algemeen nieuws | 2922 keer bekeken
Een rolstoelkoffer zou handig zijn!

Is dit herkenbaar voor je; je gaat op reis, neemt het vliegtuig en eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming blijkt dat je rolstoel tijdens de vlucht is beschadigd…

Dwarslaesie Organisatie Nederland, Spierziekten Nederland, Ieder(in) en BOSK vinden dat het zo niet langer kan en dat Schiphol er alles aan moet doen om te zorgen dat een rolstoel een vlucht ongeschonden doorkomt. Zij hebben een brief opgesteld aan de directie van Schiphol, waarin ze oproepen tot meer bescherming van rolstoelen en het inzetten van rolstoelkoffers voor alle passagiers die rolstoel gebonden zijn.

De oplossing is simpel: er zijn al langere tijd speciale rolstoelkoffers te verkrijgen die in de meeste gevallen goede bescherming bieden. Sommige luchtvaartmaatschappijen en luchthavens bieden deze koffers al dan niet tegen betaling aan.

De organisaties vragen in de brief aan Schiphol om voortaan rolstoelkoffers ter beschikking te stellen en daarnaast een voortrekkersrol op zich te nemen om zo te bereiken dat zoveel mogelijk luchthavens deze service ook gaan aanbieden.

Bron: BOSK

Afbeelding: Toniflap / Shutterstock.com

Bekijk: rolstoel opbergtas

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
  • 03.08.2017 - 15:39 uur | Y. Pauwels

    Mijn man heeft zelf een prachtige flightcase gebouwd voor alle onderdelen van mijn rolstoel die kwetsbaar of kostbaar zijn. Alleen het basisframe was nog los, de rest (wielen met motoren, de accu, de joystick, de oplader enz enz) zat veilig opgeborgen in de afgesloten flightcase. Het was een geruststellend idee dat er niks meer kon beschadigen. Hij overwoog zelfs al om deze rolstoelkisten op bestelling te gaan produceren. Het was zo fijn ontspannen te kunnen vliegen in de wetenschap dat er niks kapot zou gaan..

  • 03.08.2017 - 12:36 uur | frank eijgenraam

    ik heb daar ook vaak last van.
    Dit is een goede maatregel maar waarom niet streven naar rolstolinrijbare vliegtuigen zoals er in Amerika al een groepering is

13.03.2020 t/m 14.03.2020

ZieZo-beurs 2020

Utrecht