Nieuws

Een rolstoelkoffer zou handig zijn!

18 juli 2017, Supportbeurs

Is dit herkenbaar voor je; je gaat op reis, neemt het vliegtuig en eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming blijkt dat je rolstoel tijdens de vlucht is beschadigd…

Dwarslaesie Organisatie Nederland, Spierziekten Nederland, Ieder(in) en BOSK vinden dat het zo niet langer kan en dat Schiphol er alles aan moet doen om te zorgen dat een rolstoel een vlucht ongeschonden doorkomt. Zij hebben een brief opgesteld aan de directie van Schiphol, waarin ze oproepen tot meer bescherming van rolstoelen en het inzetten van rolstoelkoffers voor alle passagiers die rolstoel gebonden zijn.

De oplossing is simpel: er zijn al langere tijd speciale rolstoelkoffers te verkrijgen die in de meeste gevallen goede bescherming bieden. Sommige luchtvaartmaatschappijen en luchthavens bieden deze koffers al dan niet tegen betaling aan.

De organisaties vragen in de brief aan Schiphol om voortaan rolstoelkoffers ter beschikking te stellen en daarnaast een voortrekkersrol op zich te nemen om zo te bereiken dat zoveel mogelijk luchthavens deze service ook gaan aanbieden.

Bron: BOSK

Afbeelding: Toniflap / Shutterstock.com

Bekijk: rolstoel opbergtas

Ook interessant