Nieuws

Er staat een nieuwe beurs op stapel: Onze Zorg 2016

12 november 2015, Supportbeurs

‘We willen een jaarlijkse verademing zijn voor patiënten en mantelzorgers’

De Jaarbeurs te Utrecht opent volgend jaar de deuren voor Onze Zorg 2016, een nationaal informatief evenement voor chronisch patiënten en mantelzorgers. Eerste contacten met vooraanstaande organisaties en personen in de zorg laten al zien dat er een grote belangstelling is voor deelname. Met een nationale mediapartner worden nu afspraken gemaakt om naast een groot bezoekersaantal op de beursvloer, ook een miljoenenpubliek thuis te bereiken.

Vragen
“We kunnen er niet omheen dat de zorg voor grote groepen mensen ingewikkelder is geworden”, aldus Ton Winkelman, initiatiefnemer en directeur van Winkelman Van Hessen. “Zo’n 70% van de chronisch patiënten en mantelzorgers onderschrijft die complexiteit, en bijna 50% geeft aan regelmatig vragen te hebben waarvan zij niet weten waar zij ermee terecht kunnen. Niet iedereen kan nu eenmaal in hetzelfde tempo de veranderingen in de zorg bijbenen. Eén week per jaar zouden we er daarom met alle partijen in de zorg moeten zijn voor elkaar. Om elkaar op weg te helpen waar nodig, echt antwoord te geven, ervaringen uit te wisselen, en inspiratie te bieden. We beogen samen met de Jaarbeurs een jaarlijkse verademing te zijn voor mantelzorgers en chronisch patiënten, én voor zorgaanbieders, verzekeraars en vele andere betrokkenen. De zorg is tenslotte van ons allemaal. Vanuit dit ideaal wordt Onze Zorg 2016 opgezet en ondersteund door nationale media-aandacht om ook een miljoenenpubliek te bereiken.”

Make-over
De Jaarbeurs te Utrecht is gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van grote groepen mensen, onder andere middels diverse vakbeurzen voor professionals in de gezondheidszorg. Desirée Verdijk – Pet, verantwoordelijk voor de activiteiten in de gezondheidszorg, werkt aan het concept voor Onze Zorg 2016: “Wij brengen veel in stelling om chronisch patiënten en mantelzorgers informatieve en plezierige dagen te bieden. Voor de deelnemende organisaties uit de zorg en de bezoekers geven we verschillende hallen een complete make-over, met veel gelegenheid voor gesprekken en de beantwoording van praktische vragen. Er komt voorts een politiek & mediacafé waar bezoekers in gesprek kunnen met beleidsmakers en bestuurders. In inlooptheaters worden publiekscolleges verzorgd over nieuwe inzichten in en behandelingen van diverse aandoeningen. Entertainment is er natuurlijk ook, maar dat blijft nog even een verrassing. In samenspraak met onze adviesraad breiden we het concept in de komende maanden uit.”

Ook interessant