Etalagepoppen met beperking in Nikestore

25.06.2019 | Algemeen nieuws | 586 keer bekeken
Etalagepoppen met beperking in Nikestore

De flagshipstore van Nike in Londen is onlangs grondig gerenoveerd. In de vernieuwde winkel is er nu ook ruimte voor realistische paspoppen. Die keuze leidt tot veel enthousiaste reacties.

Wie de vernieuwde winkel in de Oxford Street bezoekt, vindt op de derde verdieping de volledig heringerichte vrouwenafdeling met sportkleding. Daar staan etalagepoppen met een uiteenlopende lichaamsbouw. Van plus-size tot poppen met een beperking.

“Het is zo belangrijk dat het merk aantoont dat dames, ongeacht hun kledingmaat en lichaamsbouw, fit en gezond kunnen zijn”, schrijft een fan als reactie op dit initiatief. “We zijn de voorbije jaren volledig gebrainwasht en dachten dat enkel superslanke vrouwen sportief kunnen zijn.” Iemand anders laat weten dat ze blij is om dit te zien. “Ik wilde dat ik zo’n mannequins kon zien toen ik nog een klein meisje was.”

Het is niet de eerste keer dat het merk aantoont dat het diversiteit omarmt. In 2017 debuteerde Nike met een collectie voor dames met een maatje meer. Kledingmaten in die lijn gaan tot maatje 3XL.

Bron: Nieuwsblad.be

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren