Nieuws

Festivals waar je kunt genieten, rocken én rollen

6 juli 2017, Supportbeurs

Met een koud drankje lekker genieten van de mooie omgeving, terwijl de zon hoog aan de hemel staat… Zeker met lekker weer is er bijna niets fijner dan een dagje festival. En gelukkig zijn steeds meer festivals ook goed toegankelijk als je in een rolstoel zit! Dit artikel tipt 5 rolstoelvriendelijke festivals in juli en augustus.

North Sea Jazz

Dit weekend – 7, 8 en 9 juli 2017 – vindt in Ahoy Rotterdam weer een nieuwe editie van het bekende jazzfestival North Sea Jazz plaats. Door de roltrappen en brede looppaden is het evenement ook goed toegankelijk als je in een rolstoel zit of minder goed ter been bent. Let op: dagkaarten voor North Sea Jazz 2017 zijn in principe uitverkocht, maar er zijn wel nog kaarten beschikbaar waarbij je, naast toegang tot het festival, een luxe diner krijgt geserveerd.

What The Fork?!?

Leuk hoor, al die food festivals, maar het merendeel vindt plaats op een zachte ondergrond, zoals in een park. Dat is natuurlijk niet zo handig als je in een rolstoel zit. Het Scheveningse indoor foodtruck festival What The Fork?!? biedt uitkomst. Op 22 en 23 juli kun je op de rolstoelvriendelijke Pier in Scheveningen onder het genot van swingende muziek genieten van allerlei verse hapjes en lekkere drankjes. Eet smakelijk!

Solar

Houd je van verschillende muziekstijlen? Dan is Solar in Roermond iets voor jou! Van 3 tot en met 6 augustus wordt het festivalterrein omgetoverd tot één grote speeltuin voor volwassenen met dance, rap, techno en rock, maar ook spelletjes, theater en kunst. Hoewel de ondergrond van Solar voor een groot deel uit zand bestaat, kun je de belangrijkste plekken op het festival met een rolstoel toch goed bereiken via rijplaten. Ook zijn er aangepaste toiletten en parkeerplaatsen.

Theaterfestival Boulevard

Iedere zomer wordt Den Bosch tien dagen lang hét internationale centrum voor theater, kunst en cultuur met Theaterfestival Boulevard. Het doel: bezoekers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met theater. De organisatie neemt ‘laagdrempelig’ heel letterlijk, want het festival besteedt veel aandacht aan toegankelijkheid. Zo kun je alle voorstellingen bezoeken met een rolstoel (wel even reserveren). Verder zijn er allerlei faciliteiten voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 3 tot en met 10 augustus.

Lakedance 

Heb je zin om te dansen in de zon? Op 12 augustus 2017 is Aquabest in Eindhoven het decor van het zomerse festival Lakedance. Het grootste gedeelte van het festival kun je bereiken via houten vloeren, verharde wegen en/of gras. Alleen het podium op het strand is wat lastiger te bezoeken als je in een rolstoel zit. Je kunt gelukkig wel tot kort bij het strandpodium komen en op die manier toch meegenieten van de sfeer en de muziek.

Bezoek jij de komende maanden een of meer festival(s)? Zo ja, waar ga je heen? Laat het weten in een reactie!

Ank van Ganzewinkel reisde af naar het festival Oeral op Terschelling; lees haar column ‘Een weekje Oerol in mijn scootmobiel.

Ook interessant