Nieuws

Fit for Life – deel 1

11 januari 2017, Supportbeurs

Fitter en gezonder leven, ook als je een dwarslaesie hebt

Fit for Life is een speciaal ontwikkeld programma voor en door mensen met een dwarslaesie om hen te helpen gezond(er) en fit(ter) door het leven te gaan. Het programma is bedoeld om samen met de doelgroep manieren te ontdekken die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. Dit kan namelijk al door kleine aanpassingen in het voedingspatroon of net een beetje meer dagelijkse beweging.

Onderzoek onder mensen met een dwarslaesie en betrokken zorgprofessionals als verpleegkundigen, artsen en diëtisten uit revalidatiecentra, bracht aan het licht dat er een onvervulde behoefte is op het gebied van voeding & vocht en alledaags bewegen bij mensen met een dwarslaesie. Het zijn onderwerpen waar weinig kennis over is en die juist zo belangrijk zijn ter bevordering van fitheid! Vooral voor mensen die veel zitten.

Fit for Life is gericht op zowel huidige als ‘oud’-revalidanten. Bijzonder is dat ook de naaste omgeving (partner, familie, vrienden) direct bij het programma worden betrokken.

Ambassadrice van het programma is Annemarie Postma, ook wel bekend als The Sitting Chef van Nederland. Zij is ervaringsdeskundige in leven met een dwarslaesie en vooral ook expert op het gebied van voeding bij een zittende levensstijl. Zij wil niets liever dan al haar kennis en verschillende gezonde, makkelijke recepten delen. 

Annemarie Postma: “Ik ben zeer trots en dankbaar dat ik mijn kennis en ervaring mag delen middels Fit for Life. Ik kijk er naar uit een bijdrage te leveren voor al die anderen die, net zoals ik, leven met een dwarslaesie.”

Fit for Life is een webserie met ambassadrice Annemarie Postma, bestaande uit 5 korte filmpjes gebaseerd op een ‘gezonde zittende levensstijl’. 
Initiatiefnemer en grote motor achter Fit for Life is het bedrijf Coloplast.

Ook interessant