Nieuws

Gezamenlijke schadeclaim tegen Sociale Verzekeringsbank

22 juni 2015, Supportbeurs

Sinds begin van dit jaar krijgen PGB-houders het bedrag waar zij recht op hebben niet meer rechtstreeks op hun eigen rekening gestort, maar lopen de betalingen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB op haar beurt betaalt namens de PGB-houders de zorgverleners waar een beroep op is gedaan. Dat er met die uitbetalingen nogal was mis ging en gaat is u vast niet ontgaan. Staatssecretaris Van Rijn is al diverse keren ter verantwoording geroepen.

Zorgverleners die door alle strubbelingen rondom de uitbetalingen te laat hun geld hebben ontvangen, hebben de handen in één geslagen en dienen gezamenlijk een schadeclaim in bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

De claim van de zorgverleners lijkt kansrijk te zijn. Vorige week heeft een kantonrechter uitspraak gedaan in een individuele zaak tussen de SVB en een PGB-houder. De rechter bepaalde dat de SVB als gevolg van de te late betalingen een schadevergoeding dient te betalen. Dit is dezelfde schadevergoeding als binnen een werknemer-werkgever relatie; een werkgever die te laat salaris betaalt moet al na een paar dagen een wettelijke verhoging betalen.

Advocaat Van der Goot die de PGB-houder bijstond, gaat nu ook de zaak voor de zorgverleners oppakken. Volgens hem gaat het om duizenden mensen die of nog geen geld hebben gekregen of te laat zijn betaald. Inmiddels hebben tientallen gedupeerde zorgverleners zich gemeld bij de Stichting PGB Schadeclaim.

Bron: Nationale Zorggids

Ook interessant