Nieuws

Gratis rollatoradvies

2 december 2013, Supportbeurs

Blijkbaar voorziet de rollatordokter met zijn rollatoradvies in een behoefte. Via mijn website ben ik laagdrempelig te bereiken. Dat is wel zo gemakkelijk voor rollatorgebruikers, betrokken familieleden ervan of voor mensen die vragen hebben over de aanschaf dit handige loophulpmiddel.

U hoeft zich echter niet ongerust te maken. Het gebeurt niet dagelijks dat er bijvoorbeeld iemand opbelt met een vraag over de rollator. Ook niet wekelijks. Maar toch weten mensen mij op die manier wel regelmatig te vinden. Af en toe wil men toch graag (gratis) advies van de rollatordokter. Een soort vraagbaak word je dan op dit gebied.

Zo belde er pas iemand met de vraag of ik wist welke rollator het meest geschikt was voor haar moeder en waar zij die het beste in Leeuwarden kon kopen. Nu ken ik haar moeder niet en het is daarom moeilijk om hier iets op afstand over te zeggen. Geduldig vertel ik de dochter haar moeder in ieder geval mee naar de winkel te nemen en haar in alle rust enkele rollators uit te laten proberen. Op verzoek wil ik wel enkele merken noemen waar ik blij van wordt, maar het belangrijkste is dat ze zelf kiest. Laat ze eerst maar eens met verschillende rollators een stukje door de winkel lopen. Dan kan ze zelf vast wel een goede keuze maken. Voor de adressen verwijs ik naar het internet. In Rotterdam weet ik veel verkooppunten, maar in Friesland ben ik minder goed bekend.

Vorige week had ik iemand aan de telefoon met een kapotte rollator. Er was bij het inklappen een essentieel onderdeel afgebroken, namelijk de inklapbeveiliging. De vraag was of het kwaad kon om toch met de rollator te blijven lopen. Nou, dat kan het zeker. Tijdens het rijden kan de rollator plotseling inklappen met alle gevolgen van dien. Heel snel laten repareren was mijn advies. Deze keer kon ik wel enkele adressen opnoemen, aangezien de beller op een steenworp afstand woont.

Misschien dat het wel goed is dat ik niet mijn huisadres op de website heb vermeld. Het zou mensen in de verleiding kunnen brengen om met hun defecte rollator aan de deur te komen…

Bekijk & lees alle artikelen door Frank de Boer

Ook interessant