Heb jij een zorgvraag?

29.11.2017 | Algemeen nieuws | 1100 keer bekeken
Heb jij een zorgvraag?

Heb ik recht op zorgtoeslag? Gaat een consult bij de huisarts ten koste van mijn eigen risico? Mag een zorgverzekeraar mij weigeren voor een aanvullende verzekering? Waar moet ik op letten als ik van zorgverzekeraar wil veranderen? Er zijn vele zorgvragen waar velen het juiste antwoord niet op weten te geven. Daarom heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onlangs de campagne ‘Ik regel mijn zorg goed’ gelanceerd.

Campagne gericht op bewustwording

Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies voor volgend jaar bekendgemaakt en hun verzekerden de nieuwe polis toegestuurd. De periode waarin je kunt besluiten al dan niet te switchen van zorgverzekeraar is weer aangebroken.
Het ministerie informeert Nederlanders elk jaar over veranderingen rondom de zorgverzekering door middel van een campagne. Met de campagne ‘Ik regel mijn zorg goed’ wil het ministerie iedereen van 18 jaar en ouder aanmoedigen om eens goed hun (zorg)situatie onder de loep te nemen en te checken of de zorgverzekering die zij hebben hier wel op is afgestemd. De campagne richt zich in het bijzonder ook op laaggeletterden en personen met een laag sociaal-economische status.

Informatieteam beantwoordt jouw zorgvraag

Door heel Nederland kun je op drukbezochte plekken informatieteams tegen het lijf lopen die antwoord kunnen geven op jouw zorgvragen. Zij zijn aanwezig op grotere markten, events, stations maar ook in de kantoren van uitkeringsinstanties. Naast de informatieteams wordt de campagne ook onder de aandacht gebracht op de radio, door middel van een quiz, via internet, social media en op de eigen website Ikregelmijnzorggoed.nl.

Het is bij de wet verplicht om een basisverzekering te hebben die de standaard zorgkosten dekt voor bijvoorbeeld de huisarts en het ziekenhuis. Hoe oud je ook bent of hoe het ook is gesteld met jouw gezondheid, een zorgverzekeraar is verplicht je te accepteren en mag geen hogere premie vragen. Dat ligt anders bij de aanvullende zorgverzekering, een zorgverzekeraar mag je hiervoor wel weigeren. Toch komt dit bijna nooit voor.
Je basisverzekering en eventuele aanvullende zorgverzekering hoef je niet per se bij dezelfde maatschappij af te sluiten.
Het is hoe dan ook wel heel belangrijk jaarlijks je aanvullende verzekering te checken, want de zorgverzekeraar kan jaarlijks de premie, inhoud van de verzekering of de vergoedingen wijzigen.

Vijf tips overstappen zorgverzekering >

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk