Nieuws

Helpt u confectiekleding aan te passen voor rolstoelgebruikers?

9 juni 2015, Supportbeurs

Met de ontwerpwedstrijd Fashion on wheels heeft de Zonnebloem vorig jaar aandacht gevraagd voor mode voor rolstoelgebruikers. Amsterdamse modestudenten van de richting Fashion Desgin van het ROC in Amsterdam werden uitgedaagd om goed draagbare en modieuze kleding te ontwerpen voor mensen in een rolstoel.

Voortbordurend op deze ontwerpwedstrijd wil de Zonnebloem nu uitzoeken of er behoefte is aan een naai- en verstelservice, zodat reguliere confectiekleding aangepast kan worden voor rolstoelgebruikers.

Via social media onderzoekt de Zonnebloem of er behoefte is aan zo’n service én of er mensen te vinden zijn die als vrijwilliger kledingstukken willen verstellen. Dat kunnen natuurlijk ook de rolstoelgebruikers zelf zijn als ze daar interesse in hebben.

Aan de slag met naald en draad?

Omdat de Zonnebloem een aantal deelnemers met lichamelijk beperking in Amsterdam en Brabant kent, die hun kleding graag net even wat anders zien, wil men in eerste instantie vragen of er mensen uit deze regio’s zijn, die zich nu al willen aanmelden om kleding te leren verstellen en zo een handje mee te helpen.

Dus… woont u in Amsterdam of in de provincie Brabant en
heeft u interesse, meldt u dan met uw contactgegevens aan via
communicatie@zonnebloem.nl.

Ook interessant