Het startschot

06.12.2016 | Columns | 1345 keer bekeken
Het startschot

Op 11 november klonk in Hilversum een oorverdovend startschot. De Bikkels uit voorgaande jaren, mentorbedrijven, de Bart de Graaff Foundation, de veertien nieuwe Bikkels, onze collega’s en wij namens het BDO Fonds waren getuige van de kick-off van het nieuwe Bikkeljaar. Een inspirerend en motiverend gezelschap. Maar toch was de spanning voelbaar. Het is nogal wat, het opzetten van een eigen…

Vertrouwen
De Bikkels krijgen echter te maken met nog een extra dimensie. Afgezien van een levensbepalende beperking en een onderneming die in de kinderschoenen staat, staan de Bikkels aan de vooravond van een intensief coaching traject met mentoren die ze eigenlijk nog niet of nauwelijks kennen. ‘Vertrouwen’ is daarbij het codewoord. Gelukkig stond het in het BNN gebouw bol van de positiviteit. Bikkels uit eerdere jaren deelden inzichten en ervaringen in de vorm van inspirerende en motiverende woorden, liedjes, filmpjes en foto’s. Geruststelling brachten ze, want zij weten natuurlijk als geen ander hoe het is om Bikkel te zijn en wat zo’n traject allemaal betekent. Maar ook naar de coaches hebben we met bewondering gekeken. Ook zij gaan een verbintenis aan waarin ze de steun en toeverlaat, de rots in de branding zijn, die wijsheid, kennis en kracht brengt. Respect alom dus!

De weg naar de eindstreep
Op het moment dat Bikkel en coach met elkaar om tafel gingen en aftastend de eerste plannen en ideeën uitwisselden, bleek dat het zo aan die vooravond best fijn is wanneer er iemand naast je staat waarmee je de sprong in het diepe waagt. De weg naar die springplank is wellicht een hobbelige, maar met kleine stapjes en iemand aan je zijde is een pad vol vertrouwen gecreëerd en dat loopt toch een stuk lekkerder dan helemaal in je eentje. Wij zullen als juichende supporters langs de lijn staan om jullie aan te moedigen op die weg naar jullie doelen, de eindstreep die voor iedereen ergens anders ligt.

Blog voor Bart de Graaff Foundation, geschreven door Bram Cornelissen & Hanneke Mols, namens het BDO Fonds bestuur.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk