Hoge eigen bijdrage leidt tot schrijnende situaties

12.02.2016 | Algemeen nieuws | 1371 keer bekeken
Hoge eigen bijdrage leidt tot schrijnende situaties

Lees verslag en bekijk item Nieuwsuur >

Na een ernstig fietsongeval liep Agnes Speelman een hersenbeschadiging op en raakte invalide. Al bijna dertig jaar ging ze met enorm veel plezier een aantal dagen per week naar de dagbesteding. Tot nu… noodgedwongen… Want de eigen bijdrage is voor Agnes en haar man niet meer op te brengen.

Een schrijnende situatie, niet alleen voor Agnes Speelman. Want uit onderzoek door Binnenlands Bestuur en de gehandicaptenkoepel Ieder(IN) blijkt dat maar liefst een kwart van de mensen de verplichte eigen bijdrage binnen de Wmo niet meer kunnen betalen.

Bron: Nieuwsuur

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (3)

Reageren
 • 23.07.2016 - 18:22 uur | Joze Ses

  Omdat er wel meer aandacht aan besteed mag worden.Heel veel mensen denken dat je het gratis krijgt maar dat is echt niet zo. De chronisch zieken en gehandicapten worden dubbel gestraft, Ze hebben er zelf niet om gevraagd en vinden het heel erg als je zoiets overkomt dat je op zeer jonge leeftijd afhankelijk bent, een deel van hun inkomen moeten inleveren, niet meer bij de maatschappij horen, meestal een vreemde over de vloer dat wat je liever zelf wilde doen en je moet er ook nog duur voor betalen zodat er geen ruimte meer overblijft voor ontspanning en relax, In huis en buitenshuis wordt opgesloten. Wij zijn altijd belasting betaler geweest er is geld genoeg voor anderen die het zich zelf aandoen, bv, drugsverslaafden. Maar voor chronisch zieken niet. Die krijgen de doodstraf.

 • 23.07.2016 - 18:16 uur | Joze Ses

  Ja, Helana, Nu zijn wij al ruim een half jaar verder en ik kan je vertellen dat er nog niets aan gedaan is. Zover ik weet is er ook niet daar over overleg geweest met de kamer. Het zal hun een worst zijn hoe gehandicapten en chronisch zieken er door komen. Wij wensen dat er toch snel wat aan gedaan wordt want het is echt niet te betalen.

 • helena van poppelen
  16.02.2016 - 16:54 uur | helena van poppelen

  Ja men schrijft dit allemaal wel, MAAR WORDT ER NU EENS WERKELIJK INGEGREPEN DOOR DIE HOGE BIJDRAGE AF TE SCHAFFEN!!!!?????

  Is er nu niemand van een organisatie die hierop het ministerie wilt wijzen wat voor leed zij berokkenen aan chronische zieken,waaronder deze mevr. ook valt................

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk