Nieuws

Hulpmiddel aanvragen? Trek de Wmo-Powerkaart!

11 september 2018, Supportbeurs

Wmo-cliënten zijn vaak machtiger dan ze zelf denken. Wie een rolstoel of een ander hulpmiddel aanvraagt bij de gemeentelijke Wmo-afdeling krijgt te maken met een standaardpakket. Een pakket dat door de gemeente veelal zwaar is uitonderhandeld met een beperkt aantal leveranciers. Maar wat nou als je je oog op een ander – voor jou beter – product hebt laten vallen? Een product dat de gemeente je in eerste instantie niet aanbiedt omdat het niet in het standaardpakket zit? Juist, dan trek je de Wmo-Powerkaart.

De Wmo-Powerkaart schetst in heldere en begrijpelijke taal twee krachtige wetsartikelen die de Wmo-cliënt ten dienste staan. Dat zijn artikel 2.3.6 van de Wmo, dat het recht op een persoonsgebonden budget regelt, en artikel 2.3.2, dat je het recht geeft je eigen indicatie te schrijven in een zogeheten persoonlijk plan. De gemeente is verplicht naar dat plan te kijken.

De felgekleurde groene kaart is een intitiatief van Support Magazine, tijdschrift voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaart is bedoeld voor mensen die graag hun eigen boontjes willen doppen. Zij kunnen, met de wet in de hand, aanspraak maken op hun eigen keuzevrijheid. Alle abonnees van Support Magazine ontvingen de kaart bij hun abonnement.

Gratis de Wmo-Powerkaart aanvragen 

E-mail: abonnement@mijntijdschrift.com
Telefoon:  088 – 226 66 33
Vermeld duidelijk uw naam en volledige adres.

Tip: klik op onderstaande afbeelding en bekijk de video van de Wmo-powerkaarlezing die Support Magazine’s hoofdredacteur Monique Wijnen en Wmo-redacteur Ad van Gaalen gaven tijdens Support 2018 in de Jaarbeurs. 

Wmo-Powerkaart

Overzicht alle artikelen over Wmo op SupportBeurs.nl > 

Ook interessant