Ik ben blij met mijn loopwheels!

15.07.2019 | Algemeen nieuws | 567 keer bekeken

Mijn naam is Andre Brethouwer, sinds 7 maart van dit jaar ben ik in het bezit van loopwheels. Ik heb ze ontdekt op de beurs Support vorig jaar.

Ik heb al ruim 10 jaar een handbewogen rolstoel die ik steeds meer moet gebruiken vanwege mijn lichamelijke problemen. Ben geboren met klompvoeten en in de loop van jaren heb ik steeds meer last gekregen van mijn rug. Daar zitten twee hernia’s die niet meer te opereren zijn omdat ik niet mobiel genoeg ben, uiteindelijk zijn er bij mij zenuwblokkades geplaatst. Dat werkt goed.

Doordat ik steeds meer gebruik maakte van mijn rolstoel kreeg ik er een ‘frozen shoulder’ bij. Als ondersteuning heb ik nu een My skate die ik kan aankoppelen.

Op de beurs Support kwam ik de loopwheels tegen. Ik heb een proefrit gemaakt met de wielen over een parcours dat op de beurs was aangelegd met allerlei hobbels, gaten, kinderkopjes, stammetjes e.d. Vervolgens heb ik een offert gevraagd en mocht de wielen thuis in mijn dagelijks gebruik uitproberen. Daar heb ik gretig gebruik van gemaakt: ik ben werkelijk overal geweest met de loopwheels.

Naar de autobeurs, de kerstmarkt, de oude binnenstad met klinkers… Ik ben echt super enthousiast geworden. Je voelt door de wielen bijna niets meer van trillingen, ribbels, drempels en klinkers en je rolstoel blijft in een recht spoor rijden.

Ik had een aanvraag ingediend bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor de loopwheels. Ik merkte dat de Wmo ambtenaren totaal geen weet hebben van wat loopwheels zijn. Ik heb de ambtenaren het laten uitproberen met mijn ‘leen’wielen.

Bij de Wmo weet men weinig wat er te koop is op het gebied van hulpmiddelen en zegt men dat het zorgbedrijf waar ze een contract mee hebben daar voor zorgt.

In mijn geval had het zorgbedrijf waar de gemeente mee samenwerkt de loopwheels niet in hun assortiment. Ik kreeg een alternatief aangeboden dat niet aan mijn behoefte/hulpvraag beantwoordde en bovendien ook nog duurder was.

Vervolgens ben ik teruggegaan naar de gemeente en ben met hen in overleg gegaan. Uiteindelijk heb ik door mijn argumenten toch de loopwheels gekregen.

Ik heb ze nu sinds dit voorjaar en wil ze nooit meer kwijt. Dat vering in je wielen zoveel uitmaakt in het gebruik van je rolstoel is een verademing!

Ken jij loopwheels? En wat zijn jouw ervaringen?

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk