In je mobiliteit beperkt door losse stoeptegel?

19.09.2017 | Algemeen nieuws | 1504 keer bekeken
In je mobiliteit beperkt door losse stoeptegel?

Stoeptegels die losliggen, lantaarnpalen waarvan de verlichting stuk is, onneembare stoepranden… Iedereen kan daar last van hebben. Maar als je slecht ter been bent of rolstoelgebruiker, kun je daardoor behoorlijk in je mobiliteit beperkt worden. 

Tegenwoordig is er de gratis BuitenBeter app. Een heel handige tool waarmee je problemen waar je bij wijze van letterlijk tegenaan loopt of rolt kunt melden bij je gemeente.

Hoe gebruik je de app? Eigenlijk heel simpel; je maakt met je mobiele telefoon een foto van de situatie. Via GPS bepaalt je telefoon de exacte locatie. Na wat extra gegevens ingevuld te hebben ontvangt je gemeente automatisch een bericht en kan er mee aan de slag. Je kunt als melder precies volgen hoe en wanneer de gemeente het probleem oplost.

De app kun je ook gebruiken als je een idee of wens hebt ten aanzien van de 'buiten' situatie in je gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 21.09.2017 - 17:03 uur | Henny Smeenk-Smale

    Ik weet uit ervaring hoe goed die app werkt. De goot voor het uitrit bij mijn woning was behoorlijk verzakt, waardoor mijn elro nogal eens kuren kreeg bij het oprijden van het oprit. Gemeld via de app, en binnen no time was gemeentewerken er om e.e.a. te fixen. Ik was gewoon echt verbaasd over de snelheid!

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk