Nieuws

In je rolstoel genieten van New York

30 september 2019, Supportbeurs

Frank Sinatra en Alicia Keys waren het in hun liedjes al eens: New York is een grenzeloze stad vol mogelijkheden. Nu hadden zij het vooral over mogelijkheden voor mensen in de muziek, maar ‘The Big Apple’ is ook goed toegankelijk als je in een rolstoel zit. Een stedentrip naar New York is echt wel een aanrader als vakantie voor mensen met een beperking! 

Met je rolstoel op Empire State Building

Veel attracties in New York gaan letterlijk de hoogte in. Denk aan One World Observatory, Top of the Rock en Empire State Building. Hoe begaanbaar is dat soort hoge gebouwen voor bezoekers in een rolstoel? Het antwoord: van de meesten geniet je zonder problemen. Ze beschikken namelijk over hellingen, liften en speciale toiletten.

Ontdek Central Park en Brooklyn Bridge

Ook veel hotspots dichter bij de grond zijn rolstoelvriendelijk. Zo is het grootste deel van de Brooklyn Bridge toegankelijk, net als het Vrijheidsbeeld, het Central Park en de meeste musea in New York. Bezoek bijvoorbeeld het Museum of Modern Art, het Metropolitan Museum of Art en het 9/11 Museum.

Een toegankelijk avondje uit  

Denk je aan een avondje uit in New York, dan denk je aan Broadway. Of aan het bezoeken van een spannende, typisch Amerikaanse sportwedstrijd, zoals bijvoorbeeld ijshockey, basketbal, honkbal of American football. Maar of je nu wilt genieten van The Phantom of the Opera of The Yankees, het kan in elk geval beide. Zowel Broadway als de stadions zijn goed bereikbaar en bieden services voor mensen met een beperking.

Te land, ter zee en in de lucht

Vanaf de fiets, het water of de lucht is New York misschien nog wel mooier! Huur daarom een aangepaste fiets bij de Manhattan Bike Tour of boek een boot- of helikoptertour. Vooral als je de twee laatste activiteiten onderneemt, is het belangrijk om vooraf te vermelden dat je in een rolstoel zit en/of een verminderde mobiliteit hebt. Het personeel helpt je dan met veilig in- en uitstappen.

Rolstoelvriendelijk vervoer

Ook het openbaar vervoer in New York is goed ingesteld op mensen met een beperking. Zo zijn veel grotere metrostations aangepast. Toch is de bus handiger. Alle (Hop-on Hop-off) bussen zijn namelijk rolstoelvriendelijk. Ze zijn wel langzaam door het drukke verkeer! Om die reden zijn taxi’s vaak sneller. Taxichauffeurs zijn meestal erg behulpzaam en ondersteunen je graag met in en uit het voertuig komen.

New Yorkers zijn behulpzaam

En niet alleen de taxichauffeurs zijn vriendelijk. Sowieso staan de meeste New Yorkers klaar om te helpen. Mensen voelen zich bijvoorbeeld niet te beroerd om de weg te wijzen of even je rolstoel te tillen. Verder kun je op allerlei plekken een rolstoel huren. Kortom, New York is over het algemeen erg toegankelijk en vriendelijk voor rolstoelgebruikers. Dat maakt een stedentrip naar ‘The Big Apple’ volgens dan ook een prima vakantiebestemming voor mensen met een beperking. Ben jij er al eens geweest?

Bron: Newyork.nl

Ook interessant