Nieuws

Innovatieve en hippe hulpmiddelen

17 september 2017, Supportbeurs

Niet zo lang geleden waren hulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke- of bewegingsbeperking vooral praktisch. Er komen echter steeds meer nieuwe hulpjes op de markt die niet alleen handig, maar ook hip zijn. 

Geef kleur aan je hulpmiddelen

Een zwart, grijs of wit hulpmiddel? Dat hoeft niet (meer)! Zo zijn er allerlei vrolijk gekleurde hoezen voor je rollator, rolstoel of loopkruk. Sommige nieuwe hulpmiddelen hebben zelfs standaard een hippe kleur, zoals bonte wandelstokken en rolstoelen. Op het internet vind je verder allerlei inspirerende verhalen van mensen die hun hulpje zelf prachtig hebben gepimpt, bijvoorbeeld met wol of verf.

Modern loophulpmiddel

Als je het vervelend vindt om achter een rollator te lopen of ‘meters wilt maken’, dan is een loopfiets voor volwassenen mogelijk een goed alternatief. Veel mensen hebben daarbij het gevoel dat hun lichamelijke beperking wat minder opvalt. Bovendien heeft de nieuwste generatie loopfietsen vaak een hip ontwerp en een aansprekende kleur.

Veilig op de trap

Is traplopen soms lastig? Het is wel een goede oefening om zo fit, gezond en zelfstandig mogelijk te blijven… Wanneer je ondersteuning zoekt bij het traplopen, dan denk je misschien al snel aan een traplift. Er bestaan echter ook moderne en hippe hulpmiddelen voor op de trap. Bevestig bijvoorbeeld een speciale trapleuning aan de muur, waaraan een beugel zit die je tijdens het traplopen constant vasthoudt. Of leuningen met beugels, die je hele lichaam in balans houden als je op de trap loopt. Mbility.nl levert met Assistep dergelijke ‘trapoplossingen’.

In stijl onder de douche

Heb je moeite met (lang) staan? Dan gebruik je misschien een douchestoel of –kruk wanneer je je doucht. Een nieuwe en hippe variant daarop is een douchepoef of een -hocker. Beide hulpmiddelen zijn in veel gevallen van stof gemaakt, maar zijn wel degelijk water- en vuilafstotend. Bekijk bijvoorbeeld eens op Weerhandig.nl de douchepoef Wellami.

Opvouwbare of inklapbare scootmobiel

Scootmobielen zijn er in allerlei soorten en maten en hebben tegenwoordig ook een eigentijds design. Er zijn nu ook scootmobielen verkrijgbaar die in een handomdraai op te vouwen zijn tot een lichte trolly. De trolly is bovendien nog op te splitsen in twee of drie afzonderlijke delen en zo gemakkelijk mee te nemen op reis. Voorbeeld van zo’n opvouwbare scootmobiel is de Atto van Movinglife.

Zijn bovenstaande hulpmiddelen iets voor jou? Laat het weten in een reactie!

Ook interessant