Nieuws

Kom je met ons spelen?

15 februari 2016, Supportbeurs

Nog een rondje! Speeltuinbendeleden Koen en Tim racen over de skelterbaan. Ze doen wie het vaakst de bocht mist en in de struikjes beland. Iedere keer als het gebeurt hebben ze de grootste lol.

Na twee rondjes stoppen de mannen bij het wisselpunt. “Nu mag ik” roept een meisje en duwt Tim zo’n beetje uit de skelter. “En ik” roept een ander kind, mag ik nu op jouw skelter en wijst naar de rolstoel van Koen. Helaas, dat kan niet. Teleurgesteld druipt het jochie af en gaat wachten tot er een andere skelter vrij komt.

Bij de Dierense Speeltuin in Dieren, kijken ze van dit soort taferelen niet meer op.

Kinderen met en zonder handicap weten de speeltuin te vinden en treffen elkaar vanzelfsprekend bij de skelterbaan, de waterspeeltuin en nog veel meer speelaanleidingen die prikkelen tot samenspel.

Het groene bordje

Toch is het wél bijzonder. De speeltuin is Ambassadeur Samen Spelen en één van de bijna 100 speeltuinen die het groene bordje “hier kunnen we goed samenspelen” van de Speeltuinbende heeft ontvangen.

Honderd lijkt veel, maar is heel weinig. Alleen al in een stad als Rotterdam zijn meer dan 1200 speelplekken!

Het rode bordje

Veel speelplekken in Nederland zijn niet toegankelijk en bespeelbaar voor kinderen met een handicap. Op veel speeltuinen staan kinderen met een handicap buitenspel. Die speeltuinen krijgen het rode bordje van de Speeltuinbende.

De Speeltuinbende is opgericht om dat te veranderen. De Speeltuinbende wil dat alle kinderen, in hun eigen buurt, lekker buiten kunnen spelen.

De Speeltuinbende test speelplekken, geeft advies, werkt samen met ontwerpers, klopt aan bij gemeentes, geeft lezingen, spreekbeurten en speelt vooral ook heel veel samen in speeltuinen, in het bos, op het strand, het winkelcentrum en natuurlijk de skelterbaan.

Kom je met ons spelen?

We nodigen je uit met ons te komen spelen. Dat kan op de beurs Support (de beurs is een speeltuin…), maar kan ook al veel sneller! Meld jou en je (buur- of klein-)kind aan als Speeltuinbendelid en doe lekker mee. Binnenkort start het speelseizoen weer en kun je lekker mee spelen en testen. Bijvoorbeeld op 2 april, dan testen we speeltuin Oosterkwartier in Baarn.

Iedereen die van spelen houdt én het belangrijk vindt dat alle kinderen lekker buiten kunnen spelen is welkom bij de Speeltuinbende. Tot ziens in de speeltuin!

Bekijk & lees alle blogs door de Speeltuinbende.

Afbeeldingen: de Dierense Speeltuin in Dieren.

Ook interessant