Nieuws

Kwaliteit staat centraal op Support 2010

14 mei 2013, Supportbeurs

Tevreden bezoekers en tevreden exposanten; deze balans kon Support na vier enerverende beursdagen opmaken. Op de tweejaarlijkse beurs voor consumenten met een functiebeperking en zorgprofessionals waren, ondanks een dalend bezoekersaantal, vooral positieve geluiden te horen. Exposanten deden goede zaken en waren zeer te spreken over de kwaliteit van het publiek. Bezoekers waardeerden op hun beurt de diversiteit van het beursaanbod. Support werd van 2 tot en met 5 juni gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

In totaal bezochten 18.496 bezoekers de beurs. Project Manager Evert Jan Bos kijkt met een goed gevoel terug op de resultaten. “Het was wel even spannend, een daling in het bezoekersaantal zie je als beursorganisatie natuurlijk niet graag, maar we hebben gelukkig wel onomstotelijk kunnen vaststellen dat dit niet ten koste is gegaan van de kwaliteit. Sterker nog, bezoekers geven de beurs dit jaar zelfs een hoger waarderingscijfer. En uiteindelijk is kwaliteit toch echt waar het om draait.”

Het juiste publiek
Frank Teurlings, Verkoopleider Lopital Nederland B.V. beaamt de analyse van Bos. “We zijn heel tevreden over het verloop van de beurs. We hebben veel leads gegenereerd en verwachten ook veel vervolgafspraken. Het is wel ietsje minder druk dan twee jaar geleden, maar we krijgen gemeenten en managers op de stand, echt de juiste bezoekers.”

Diversiteit troef
Zorgprofessionals die op zoek waren naar nieuwe producten, innovaties en hulpmiddelen konden hun hart ophalen op Support 2010. Hanneke van Heest, fysiotherapeut bij M-Visio Wageningen: “Ik ben mij aan het oriënteren op nieuwe, innovatieve producten die we in onze praktijk kunnen gebruiken. Het aanbod vind ik erg breed en beter dan twee jaar geleden. Ik heb veel nieuwe ideeën opgedaan.” Ook Yvonne Blijdorp, Beleidsadviseur WMO bij gemeente Nijmegen was erg tevreden. “In mijn werk houd ik mij bezig met aanbestedingstrajecten voor WMO-hulpmiddelen. Ik bezoek de beurs voor de eerste keer en het is een eye-opener. Ik kijk echt mijn ogen uit en krijg een goed beeld van wat er precies te krijgen is.”

Seminarprogramma
Dit jaar werd voor het eerst een congresprogramma op de beursvloer georganiseerd. Evert Jan Bos: “Vanuit de bezoekers kwam de vraag om naast het expositieprogramma meer aandacht te vestigen op kennisdeling. Om hier op in te springen hebben we een serie korte seminars en lezingen georganiseerd voor onder andere WMO-ambtenaren, ergotherapeuten en andere zorgprofessionals. En met succes. Zowel de sprekers, van onder andere Vilans, MOVISIE en NEN, als de bezoekers geven aan dat het congresprogramma echt een toegevoegde waarde was. We gaan dit dan ook zeker herhalen in 2012.”

Een dagje uit
Ook voor de mensen met een functiebeperking zelf was Support echt een belevenis. Evert Jan Bos: “Support is niet alleen een informatieve beurs, maar staat voor consumenten vooral ook in het teken van beleven, grenzen verleggen, dingen doen die je nooit voor mogelijk hield. Een plek waar je even niet geconfronteerd wordt met wat je allemaal niet kunt, maar die juist de nadruk legt op wat er wél allemaal mogelijk is. Voor heel veel mensen is dat echt een verademing. L. van Dijk uit Schiedam en mevrouw E. van der Meer uit Krimpen aan de Lek: “Een perfecte dag, we hebben een hoop ideeën opgedaan. Er is heel veel nieuws te zien en het aanbod is naar ons idee nog gevarieerder dan twee jaar geleden. Vooral de vakantiestraat vonden we erg interessant. En het is natuurlijk ook echt een dagje uit.”

De volgende editie van Support vindt plaats in 2012. De exacte datum is nog niet bekend. 

Ook interessant