Nieuws

Leuke wandelroutes ook begaanbaar met scootmobiel of rolstoel

27 oktober 2019, Supportbeurs

De herfst is aangebroken. Dat betekent frisse lucht en goudkleurige bladeren. Dit is hét seizoen voor een wandeling door de prachtige natuur. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet voor mensen die kampen met een lichamelijke beperking. Daarom hebben wij speciaal voor jou een paar mooie wandelroutes verzameld.

Speciaal voor natuurgenieters; rollend door de bossen

In De Vuursche maak je heerlijke boswandelingen. Bordjes met een scootmobiellogo geven aan welke routes je kunt volgen. De route is in totaal 15 kilometer lang, maar loopt langs verschillende rust- en eetgelegenheden. Bovendien zijn er diverse wijzen om de route in te korten. De weg zelf bestaat uit een aangepast fietspad en is zeer goed begaanbaar met de rolstoel of scootmobiel.

Tip: Kasteel Groenenveld, tussen paaltje 13 en 15.

Historische plekjes in Roermond

De monumentenroute in Roermond is zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De route leidt je langs de mooiste plekjes van Roermond. Zo wandel je o.a. langs het Munsterplein, het stadhuis, de Kathedraal en het Prinsenhof. En omdat de route dwars door de stad loopt, zijn er onderweg diverse gezellige gelegenheden om uit te rusten of lekker te lunchen.

Ontdek regio Delft per elektrische rolstoelfiets. Gratis!

Natuur- en milieucentrum De Papaver heeft verschillende wandel- en fietsroutes door de regio Delft. Dit mooie natuurgebied is goed begaanbaar voor mensen met een lichamelijke beperking. Als je eens iets anders wilt dan een stukje wandelen, dan kun je sinds kort ook op de fiets springen! Tegenwoordig zijn er namelijk tegen een kleine vergoeding (en borg) elektrische rolstoelfietsen te reserveren bij zorgorganisatie Pieter van Foreest.

Gratis voor u: drempelvrije routes door de natuur

De VVV zegt: “Toeristen met een beperking hebben recht op gesubsidieerde informatie, net zoals toeristen.” De ANWB en het beheer van Natuurmomenten bieden daarom een helpende hand en informeren hun leden zo goed mogelijk. Het kenniscentrum van Groen en Handicap heeft het handboek ‘Samen op pad’ uitgegeven. Dit boek is gratis te downloaden en staat vol met zelfstandige- en drempelvrije routes door de natuur. Er wordt hard gewerkt aan meer begaanbare routes voor mensen met een beperking, want de natuur hoort immers voor iedereen toegankelijk te zijn.

Trek je er regelmatig op uit met de rolstoel of scootmobiel en heb je suggesties voor leuke/interessante en vooral ook goed begaanbare routes? Stuur dan een mail naar redactie@supportbeurs.nl .

Ook interessant