Nieuws

Meepraten over mantelzorg?

18 januari 2016, Supportbeurs

Van mantelzorgers wordt veel gevraagd. Voor sommigen een dagtaak en voor anderen iets dat ze naast hun baan er bij doen, maar altijd zwaar, dat is het werk van een mantelzorger. Maar mantelzorg gaat ook gepaard met heel veel liefde en kan enorm veel voldoening geven. Wilt u meepraten over uw ervaringen als mantelzorger? Dat kan!

Mantelzorgpanel

De landelijke vereniging van mantelzorgers, Mezzo, vindt het belangrijk om de vinger aan de pols te houden bij de groep die zij vertegenwoordigt. Vandaar dat de vereniging een speciaal mantelzorgpanel in het leven heeft geroepen waarin mantelzorgers zaken kunnen aankaarten die zij belangrijk vinden. Als mantelzorger komt er namelijk nogal wat op uw pad!

Ervaringen van betrokkenen

Het mantelzorgpanel is niet alleen een plek waar u kwijt kunt waar u tegenaan loopt, maar ook een instrument waarmee Mezzo aan de slag kan. De ervaringen van mensen die weten waar ze het over hebben, zijn tenslotte van cruciaal belang om zaken op de agenda te krijgen. U weet als mantelzorger immers het beste waarmee Mezzo, de vereniging die u vertegenwoordigt, u van dienst kan zijn. U kunt niet alleen uw zorgen en problemen kwijt in het panel, maar ook uw ‘good practice’ ideeën waarmee u anderen helpt.

Bijdragen aan meer aandacht voor mantelzorgers

Wilt u uw stem laten horen? U hoeft daarvoor geen lid te zijn van Mezzo en uw gegevens zullen vertrouwelijk behandeld worden. Omdat mantelzorgers geen zeeën van tijd hebben, is ervoor gezorgd dat u uw mening op een snelle, digitale manier kenbaar kunt maken. Wilt u bijdragen aan meer openheid en meer aandacht voor de wensen en zorgen van mantelzorgers? Meld u dan vandaag nog aan voor het mantelzorgpanel.

Wat doet u ‘praktisch’ als panellid?

U ontvangt tussen de 6 en 8 keer per jaar via de mail een uitnodiging voor een onderzoek. De vragen gaan over diverse onderwerpen waar u als mantelzorger dagelijks mee te maken heeft. Bijvoorbeeld over al dan niet zorg, advies en steun aanvragen, de combinatie werk-mantelzorg of wat uw mening is over actuele thema’s in de zorg. Het invullen van de vragenlijst kost u slechts 5 tot maximaal 10 minuten tijd. Uw privacy is te allen tijde gewaarborgd. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt en Mezzo behandelt uw gegevens strikt vertrouwelijk. Bovendien kunt zich op elk gewenst moment weer afmelden voor het mantelzorgpanel. Meedoen? Meld u dan aan via deze link.

Meld u aan voor het mantelzorgpanel

Bekijk & lees alle artikelen door Mezzo

Volg ook de blog van Yvonne Erberveld, werkzaam bij de Mezzo Mantelzorglijn.

Ook interessant