Minister Schippers en haar zorgkostenplan

11.02.2015 | Columns | 2030 keer bekeken

Ik verwonder me over minister Schippers en haar problemen met de zorgkosten. De vrije artsen keuze zou niet meer mogelijk moeten zijn volgens haar, omdat dat de zorgkosten onnodig duur maakt.

Nee ik neem daar geen stelling over in. Het zou me ongewild in een rechtse of een linkse hoek drukken.
Wat ik daarover zeggen wil is dat aan mij als kiezer, zorgconsument, mede-financier van Schippers zorginkomen door mijn maandelijkse bijdrage aan zorgpremie, eigenlijk niet één keer duidelijk is uitgelegd wat nu de voor- en nadelen zijn van Schippers ideeën.
Alleen maar onderbuik gevoelige uitspraken van zowel rechtse als linkse politici. Maar duidelijke uitleg met een goede onderbouwing met cijfers?
Ik kan natuurlijk iets gemist hebben.

Nu lieg ik een beetje; de Volkskrant schreef hier laatst een piepklein artikeltje over. Ergens weggemoffeld in een verloren hoekje op pagina zoveel. Waarom weggemoffeld? Nou, ik denk zelf omdat het zich positief uitsprak over Schippers ideeën. Ja en dat kan natuurlijk niet, dat een progressieve krant het eens is met een liberale minister.
Niet te min Schippers komt met een nieuw idee en probeert hiermee de senaat op een handige manier te omzeilen. Dat vind ik nou weer echte kiezersbedrog. In plaats iets goed uit te leggen aan de kiezer met een wettig trucje de zaken toch voor elkaar krijgen.

Het gaat er mij niet om of Schippers wel of geen gelijk heeft; ik wil gewoon op een eenvoudige manier weten wat de voor- en nadelen voor mij als kiezer, als zorgconsument zijn zodat ik daar een gefundeerde mening op kan baseren.

Wat me blijft is netjes mijn zorgpremie te betalen en hopen dat als mij iets overkomt het geen "kleine lettertjes dus uitgesloten geval" is en ik toch mag rekenen op enige professionele hulp. U?

Bekijk & lees alle columns door Roger van de Werff.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk