Nieuws

Nieuw: rolstoelvriendelijke deelauto huren

11 april 2017, Supportbeurs

Steeds meer mensen rijden een deelauto. Logisch, want een auto delen met anderen is goedkoper én milieubewuster. Maar wat als je als rolstoelgebruiker een aangepaste deelauto nodig hebt?

Rolstoelvriendelijke deelauto vinden…

Een deelauto huren is over het algemeen heel gemakkelijk. Op het internet vind je talloze platformen waar organisaties en particulieren een auto met je willen delen. Een rolstoelvriendelijke deelauto vinden is echter veel lastiger! Soms kon je daarvoor terecht bij een particulier. In de regio Arhem behoort dat met het initiatief WheelShares tot de verleden tijd.

WheelShares

In Arnhem kun je bijvoorbeeld gebruik maken van WheelShares. Dat is een speciale deelauto voor rolstoelgebruikers. In de auto is plaats voor zes personen: een bestuurder met een rijbewijs B, een persoon in een rolstoel en nog maximaal vier mede-passagiers. WheelShares is een project van zorgorganisatie Siza in samenwerking met de gemeente Arnhem.

Gent

De aangepaste deelauto in Arnhem is dus geen particulier initiatief. Dat is bijzonder. Toch zijn als prjectesn als WheelShares niet helemaal nieuws. Zo kun je in de Vlaamse stad Gent al sinds juni 2016 een rolstoelvriendelijke deelauto huren vanuit cambio autodelen Vlaanderen en Onafhankelijk Leven.

Vrijheid

Reizen met het openbaar vervoer is voor mensen in een rolstoel vaak moeilijk, omslachtig en duur. Initiatieven als WheelShares zijn dan ook zeer gewenst. De Arnhemse wethouder Van Burgsteden is erg tevreden. ‘In deze tijd, waarin delen en zelfredzaamheid steeds belangrijker worden, geeft het rolstoelgebruikers de vrijheid die ik ook hen van harte gun.’

Dagje uitproberen?

Wil je WheelShares huren? Goed om te weten: de rolstoelplaats in de auto is 144 cm hoog, 135 diep en 110 cm breed. Je kunt de deelauto per uur of per dag reserveren via WheelShares.nl of via de app MyWheels. WheelShares heeft een vaste parkeerplaats op Het Dorp in Arnhem. Woon je in of rondom Arnhem? Dan kun je de auto voordelig (of zelfs gratis als je aan de voorwaarden voldoet) een dagje proberen om bijvoorbeeld familie of vrienden die wat verder weg wonen te verrassen met een bezoekje.

Wat vind jij van initiatieven zoals WheelShares? Laat het weten in een reactie!

Bron (incl. afbeelding): BOSK

Ook interessant