Nieuws

Nieuw voor de mantelzorger: Platform ‘Tijd voor jezelf’

20 maart 2016, Supportbeurs

Je kunt alleen goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Even ontspannen en tijd voor jezelf is daarbij belangrijk. Dit kan een uurtje sporten, een avondje voor uzelf maar ook bijvoorbeeld dagbesteding of logeeropvang voor degenen voor wie u zorgt zijn. Delen van de zorg is daarom belangrijk, maar niet altijd eenvoudig te regelen. Mezzo heeft daarom speciaal voor u het ‘Tijd voor jezelf’ platform opgezet. Dit platform helpt u de zorg te delen.

Tijd voor jezelf-platform

Er zijn verschillende manieren om de zorg met anderen te delen. Dit kan met mensen in uw omgeving, door vrijwilligers, incidenteel of structureel bij u thuis of buitenshuis. Welke zorg u kiest hangt af van uw wensen en de wensen van degene voor wie u zorgt. Voor bepaalde vormen van zorg zijn indicaties mogelijk, en soms vergoedt uw zorgverzekeraar ook een aantal uur opvang.

Op het nieuwe ‘Tijd voor jezelf’ platform vindt u een landelijk aanbod van vervangende mantelzorg (respijtzorg) aanbieders. Op een overzichtelijke manier kunt u zoeken naar hetgeen wat u nodig heeft, zoals dagbesteding of een logeerhuis.

Natuurlijk kan het voor u en voor de naaste voor wie u zorgt ook fijn zijn om er samen even helemaal uit te zijn. Even uit de sleur van alle dag en samen ontspannen en genieten. Bijvoorbeeld tijdens een weekendje, weekje of dagje weg. Niet alle accommodaties zijn hierop berekend en zorg op locatie is niet altijd voorhanden. Daarom vindt u op ons platform ook een recreatieaanbod met zorg, dat geschikt is om samen even te ontspannen.

Hoeveel tijd heeft u voor uzelf?

Op ‘Tijd voor jezelf’ vindt u ook de Tijd voor jezelf test. Deze test geeft u inzicht in hoeverre u tijd voor uzelf heeft en geeft tips over hoe u de zorg kunt delen.

Dhr. Wunsch: ‘Dankzij Maison Patrick kan ik blijven wandelen’

Al sinds 1970 loopt meneer Wünsch (80) elk jaar de Vierdaagse. Maar vorig jaar leek dat niet meer te kunnen, omdat zijn vrouw 24 uur per dag zorg nodig heeft. Gelukkig wees hun casemanager hen toen op het ‘Tijd voor jezelf’ platform waar hij Maison Patrick vond. Een huis waar mensen met een ziekte of aandoening een korte vakantie kunnen doorbrengen. Zowel voor meneer als mevrouw Wünsch was dat een ideale oplossing. Ook dit verhaal vindt u op het nieuwe platform.

Jij-bent-tegoed-bon

Ook uw omgeving kan iets doen. Daarom introduceert Mezzo de ‘jij-bent-tegoedbon’. Vrienden of kennissen kunnen mantelzorgers verrassen met tijd voor zichzelf. Dat kan door een keer te koken, boodschappen of een klus naar keuze te doen, zodat de mantelzorger even tijd heeft voor andere dingen.

Het platform bezoeken? Ga dan naar tijdvoorjezelf.mezzo.nl

Bekijk & lees alle artikelen door Mezzo

Ook interessant