Nieuwe maatregel om eigen bijdrage Wlz te verlagen

06.11.2017 | Algemeen nieuws | 869 keer bekeken
Nieuwe maatregel om eigen bijdrage Wlz te verlagen

Het voorstel van de nieuw aangetreden minister Hugo de Jonge van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om de eigen bijdrage voor de Wet langdurige zorg (Wlz) te verlagen is door de ministerraad positief ontvangen.

Door vanaf begin volgend jaar het percentage van het inkomen dat meetelt om de hoogte van de eigen bijdrage te bepalen te verlagen van 12,5 % naar 10 % gaan vooral mensen met een modaal inkomen er op vooruit. Geschat wordt dat zij € 30,- tot € 150,- per maand minder gaan betalen. Schatting is dat zo'n 30.000 personen profiteren van de maatregel.

Personen die intensieve zorg nodig hebben en nog thuis wonen of in een zorginstelling profiteren van de maatregel. Naast het inkomen bepaalt ook het vermogen de hoogte van de eigen bijdrage Wlz. Het kabinet bekijkt de mogelijkheid om de vermogensinkomensbijtelling van 8 % naar 4 % te verlagen.

Kabinet Rutte III wil stapeling van zorgkosten voorkomen voor mensen met een chronische aandoening of beperking. Eerder werd al bekend dat voor de Wmo vanaf 2019 een abonnementstarief ingevoerd wordt dat voor velen gunstig uitpakt en dat het eigen risico volgend jaar niet omhoog gaat.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 07.12.2017 - 20:19 uur | Ina de Nooijer Sprikkelman

    Er zijn nog te veel mensen die hier niet van op de hoogte zijn a omdat ze de politiek niet volgen en b omdat ze dit soort berichten niet lezen cq horen

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk