Nieuwe Pgb-portaal voor budgethouders in gebruik

20.06.2018 | Algemeen nieuws | 1816 keer bekeken

De eerste budgethouders hebben in een pilot het nieuwe portaal voor het Persoonsgebonden budget (Pgb) in gebruik genomen. In eerste instantie is het nieuwe systeem in de gemeente Westland en op het zorgkantoor van DWS geïmplementeerd. Zijn de bevindingen goed en eventuele kinderziektes verholpen, dan volgen andere gemeenten en zorgkantoren.

Pgb hoofdpijndossier

In 2015 werden vele budgethouders van een Pgb en zorgverleners de dupe van de nieuwe manier van uitbetalen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Tienduizenden zorgverleners kregen hun salaris te laat en kwamen daardoor in de problemen. Budgethouders ervaarden het uitbetalingssysteem als te ingewikkeld en traag en werden bovendien opgezadeld met een berg administratie die veel tijd opslokte. Het werd hét hoofdpijndossier van toenmalig staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid.

Nieuw gebruiksvriendelijk portaal

Dit alles leidde er toe een nieuw portaal voor budgethouders te ontwikkelen dat gebruikersvriendelijk is en een vooruitgang betekent voor de eigen regie. Zorgverzekeraar DSW stelde de expertise van haar ICT-ers beschikbaar en in samenwerking met budgethouders en Per Saldo werd een zogenaamd ‘programma van eisen’ opgesteld. De bouw van het nieuwe portaal werd zo’n drie jaar geleden gestart, nu is er de mijlpaal van de eerste introductie en in gebruik name.

In het Pgb-portaal regelt de budgethouder alles rondom het Ppb zelf. Van het opstellen van een zorgovereenkomst samen met de zorgverlener tot het declareren van de zorg. Via het portaal gaat dit eenvoudiger, sneller en zo worden fouten voorkomen.

Bron video: entreepgb.dsw.nl/

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk