Nieuws

Nieuwe reismogelijkheid: op stap met Valys Begeleid

23 maart 2014, Supportbeurs

Wat is Valys?
Valys is bovenregionaal vervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Valys werkt met een passysteem, waarbij alle pashouders een ‘budget’ hebben van 600 kilometer. Tot voor kort was het alleen mogelijk om per taxi van deur tot deur te reizen, waardoor deze gesubsidieerde kilometers snel op waren. Nieuw is dat de reis nu ook gedeeltelijk met de trein afgelegd kan worden. Voordeel is dat de treinkilometers niet in mindering worden gebracht op het taxikilometerbudget, zodat de klanten vaker op pad kunnen, aldus René van der Veer, Algemeen Directeur van Transvision.

Nieuw: Valys Begeleid
Sinds 1 januari 2014 voert Transvision het Valys-vervoer uit. Zij heeft zwaar ingestoken op de nieuwe diensten, waarbij klanten van deur tot deur reizen met taxi en trein. Valys Begeleid is één van de nieuwe mogelijkheden van het Valys vervoer. Met Valys Begeleid kunnen houders van een Valys pas nu een combinatie maken van taxi en trein.

Hulp door Valys Reisassistent
Nieuw aan deze dienst zijn de Reisassistenten die volledige begeleiding bieden. Een Valys Reisassistent helpt de reiziger van de taxi naar de trein. Op het bestemmings tation wacht een andere Valys Reisassistent de reiziger op en begeleidt deze naar de gereedstaande taxi. Onderweg wordt de hele reis door medewerkers van Transvision bewaakt. Voor Valys Begeleid zijn op 30 stations Reisassistenten beschikbaar om de klanten te begeleiden van taxi naar trein en wegwijs te maken in het Openbaar Vervoer. Naast Valys Begeleid is ook het alternatief Valys Vrij beschikbaar: hiermee kunnen reizigers zelfstandig met taxi en trein reizen en gebruikmaken van alle treinstations in Nederland.
 

Meer weten over Valys? Kom tijdens Support 2014 naar standnummer: 08.B070.

Ook interessant