Nieuws

Nog 3 nachtjes slapen…

14 mei 2013, Supportbeurs

En dan is het ZieZo 2013! Van donderdag 11 t/m zaterdag 13 april a.s. organiseert het Oogfonds de 18e ZieZo-beurs in Expo Houten. Dé landelijke beurs voor iedereen die persoonlijk of beroepsmatig te maken heeft met een visuele beperking. De beurs is gratis toegankelijk. Ook Bartiméus is weer van de partij! Graag tot ziens op ZieZo!

Een visuele beperking is ingrijpend. Vaak ontstaat slechtziendheid of blindheid op latere leeftijd door een oogziekte of door ouderdom. Maar ook veel kinderen en jongeren hebben te maken met oogproblemen. Speciale hulpmiddelen en (computer)aanpassingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren voor jong en oud om zo zelfstandig en mobiel mogelijk te blijven. Iedereen wil toch volwaardig meedoen in de samenleving?

De ZieZo-beurs biedt jong en oud de mogelijkheid om in één dag een goed overzicht te krijgen van alle mogelijkheden op hulpmiddelengebied en ICT, inclusief nieuwe innovaties. Maar ook voor mensen die al langer een visuele beperking hebben is het dé plek om informatie te verkrijgen over diverse belangrijke thema’s. En ook voor professionals is het een zeer interessante en boeiende plek om kennis op te doen!

Kom ook!
Sport, vrije tijd, werken en leren staan dit jaar extra in de aandacht. Ervaar op de beurs welke mogelijkheden er zijn als je niet of niet goed ziet. Kom in contact met aanbieders van diensten en hulpmiddelen. Een beurs met info over nieuwe gadgets, ICT, geleidehonden, speciaal Sportplein van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF, Kennisplein, Creatiefplein, vrijetijdsbesteding, opleidingen, arbeidsbemiddeling, kunst, vermaak, ontspanning, horeca, boeken, verenigingen, telefonie: kortom, er is voor ieder wat wils!

Bartiméus in actie
Ook Bartiméus is dit jaar weer aanwezig met een stand (nr. 39, hal 2) waarin verschillende thema’s worden uitgelicht. Wat we allemaal in petto hebben? De onderzoeksbus, diverse workshops, (nieuwe) apps, iPone/iPad, Helpdesk ICT, arbeidsbemiddeling, Beleyes en nog veel meer. Kom en ontdek het zelf!

Pendelbussen
Voor visueel beperkte bezoekers van ZieZo rijdt er vanaf NS-station Houten een speciale pendeldienst naar Expo Houten. De bustijden zijn van 11 t/m 13 april aangepast aan de dienstregeling van de trein. Zodra er een trein aankomt op station Houten, staan begeleiders klaar om beursbezoekers indien nodig te assisteren. 

Ook interessant