Nieuws

Onbeperkt aan de Slag

24 mei 2016, Supportbeurs

Heb je een arbeidsbeperking, maar wil je wel graag aan het werk? Dan merk je misschien wel eens dat het vinden van een geschikte baan lastig is. De organisatie Onbeperkt aan de Slag is op Support 2016 aanwezig om je hierbij te helpen.

Onbeperkt aan de Slag is een initiatief van werkgevers die zich verenigd hebben in de Normaalste Zaak. Zij streven er naar om de arbeidsmarkt voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking toegankelijk en transparant te maken.

Meet & Greets

Onbeperkt aan de Slag is een landelijk digitaal platform waarop werkzoekenden een profiel kunnen aanmaken en werkgevers hun werkaanbod kunnen presenteren. Zo komen werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact. Naast digitale contacten organiseert Onbeperkt aan de Slag, samen met de deelnemende werkgevers Meet & Greets.

Lijkt zo’n Meet & Greet je wel wat? Kom dan naar Support 2016. De Meet & Greets vinden tijdens alle beursdagen plaats van 15 tot 17 uur, in Hal 8 op het (catering)terras dat daar speciaal voor is gereserveerd. Bedrijven en organisaties als ABN Amro, de Rabobank, het Rijksmuseum, het R.I.V.M., Universiteit Utrecht, Hectas Facility Services, Greenpeace en nog veel meer zijn tijdens één of meerdere Meet & Greets aanwezig.

Workshops

Naast de Meet & Greets organiseert Onbeperkt aan de Slag tijdens Support 2016 ook dagelijks drie verschillende workshops die je gratis kunt bijwonen.

Workshop 1
Deze workshop richt zich vooral op het omgaan met jouw beperking in relatie tot werk en werkgever. We geven je handvaten die het sollicitatieproces vergemakkelijken. Je kunt deze workshop tijdens alle beursdagen tussen 12.30 en 13.00 uur bijwonen in het Theater achterin Hal 7.

Workshop 2
Wat is een elevator pitch? Dat is een korte presentatie waarin je enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent. Vrij vertaalt betekend een elevator-pitch ‘een verkooppraatje in de lift’. In de tijd van een ritje met de lift moet je jezelf kunnen presenteren. In deze workshop laten we zien hoe je dit het best kunt doen. Deze workshop is te volgen in het Theater achterin Hal 7, tijdens alle beursdagen tussen 14.00 en 14.30 uur.

Workshop 3
Hierin wordt besproken waar een werkgever naar op zoek is in een werknemer. Je krijgt tips & tricks van werkgevers over het vinden van werk en goede ervaringen op de werkvloer. Deze interactieve workshop wordt tijdens alle beursdag tussen 10.30 en 11.00 uur gegeven op het Podium achterin Hal 7.

Debat Onbeperkt aan de Slag

Dit debat vindt plaats tijdens Support 2016, om precies te zijn op vrijdag 28 mei tussen 13.45 en 15.00 uur op het Podium achterin Hal 7.  
Tijdens het debat komen verschillende partijen aan het woord, zoals Otwin van Dijk (2e kamerlid PvdA) die als ervaringsspecialist hierin de nodige kennis en kunde heeft. Ook Aart van der Gaag, ambassadeur van het 100.000 banenplan, neemt deel aan het debat. Net als Harry Haddering namens de belangenvereniging TOOON en Vincent Bijlo. 

Support 2016 vindt van woensdag 25 t/m zaterdag 28 mei plaats in Jaarbeurs Utrecht. Toegang is gratis, graag wel vooraf registreren.

Ook interessant