Nieuws

Onbeperkte mobiliteit; 7x verrassend aangepast vervoer

15 augustus 2019, Supportbeurs

Een aangepaste auto of fiets ken je wel. Maar er komen steeds meer aangepaste vervoermiddelen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kart, Amerikaanse schoolbus of bakfiets die ook geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke beperking? In dit artikel geven wij je een aantal voorbeelden van onbeperkte mobiliteit en aangepast vervoer!

In je rolstoel door velden en bossen

Met je rolstoel onbeperkt rijden en racen door een weiland of het bos, dat klinkt als een uitdaging. Toch lukt het gemakkelijk met de Becasine. Dat is een rolstoel met stevige banden en twee lange ‘handvaten’ aan de voor- en achterkant. Een persoon duwt de stoel aan en iemand anders trekt hem tegelijkertijd vooruit. Dankzij de lange uitsteeksels kunnen de personen ook rennen en extra kracht zetten. Zo racen jullie samen in het bos! Nieuwsgierig? Kijk op Becasine.be voor meer informatie. Tip: na afloop van je ‘bosavontuur’ slapen in een rolstoeltoegankelijke boomhut.

Rolstoeltoegankelijke strandrups

Wil je lekker uitwaaien en genieten van het strand, maar ben je slecht ter been of is je rolstoel niet geschikt om in het zand te rijden? In Noordwijk kun je als je een lichamelijke beperking hebt in een speciale strandrups het strand op! De strandrups wordt bestuurd door een goede chauffeur en er gaan begeleiders mee tijdens de ongeveer 1-uur durende rit. Door de stevige rupsbanden rijdt de chauffeur soepel over de zanderige ondergrond. Ondertussen geniet jij van al het moois dat het strand te bieden heeft. Geïnteresseerd? Kijk dan verder op Outdoor4disabled.nl.

Het water op in deze sloep met rolstoellift

Het Overijsselse dorp Giethoorn wordt wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd en is misschien wel een van de mooiste plekken van Nederland. Ook vanuit een (elektrische) rolstoel geniet je ontspannen van een boottochtje door de smalle grachtjes. Je boekt daarvoor een rondvaart bij een rolstoeltoegankelijke rederij, al is zelf varen misschien nog wel leuker! Dat kan namelijk ook, in een speciale sloep met een rolstoellift. De lift gaat mee tijdens de boottocht, zodat je ook onderweg nog onbeperkt van boord kunt. Op Zwaantje.nl vind je meer informatie.

Unieke ervaring: aangepast karten

Racen als Max Verstappen? Het kan dankzij Tripod Mobility, een organisatie die auto’s aanpast voor mensen met een handicap. Tripod Mobility heeft karts ontworpen die je bestuurt zonder dat je je benen gebruikt. Je laat je kart rijden door met je handen gas te geven en te remmen. Als bestuurder zit je extra goed vast door middel van een vierpuntsgordel. Op de kartbaan zijn hulpmiddelen aanwezig voor de transfer vanuit je rolstoel naar de kart en v.v. Heb je te weinig kracht in je handen om zelf te karten? Dan kun je in een duo-kart meerijden met een ervaren coureur. Op Handikart.nl lees je meer over de aangepaste karts.

Rolstoel waarmee je ‘zwemt’ in zee

Diverse kustplaatsen in Nederland bieden tegenwoordig speciale strandrolstoelen. Maar met de speciale strandrolstoel Tiralo 2 kun je ook het water in en ‘zwem’ je zelfs in zee! De drijvers rondom de rolstoel zorgen ervoor dat je in het water blijft drijven. Het is tevens een stretcher, waarmee je op gelijke hoogte ligt als een regulier strandbedje. Je huurt de Tiralo 2 onder meer in Den Haag, zie ook Offroadsolutions.nl

Met je rolstoel in een Amerikaanse schoolbus

Ben je op zoek naar origineel (groeps-)vervoer en onbeperkte mobiliteit tijdens bijvoorbeeld een familiedag of een feest? Dan is een aangepaste Amerikaanse schoolbus een leuk idee. In de aangepaste schoolbus passen tot vier rolstoelen. De bus heeft daarnaast een rolstoellift en een laadvloer, zodat mensen in een rolstoel ook gemakkelijk in- en uitstappen. Neem contact op via info@nederzandt.nl voor meer informatie.

Rolstoelbakfiets

Bakfietsen zijn hartstikke Hollands, handig én hip! En waarom zou je er geen kunnen rijden als je in een rolstoel zit? Er bestaat nu ook een ‘bakfiets’-handbike met een elektrische aandrijving, die je eenvoudig aan je rolstoel koppelt; de Connect Carrier. De bak is lekker ruim en dus groot genoeg om bijvoorbeeld kinderen of de boodschappen in te vervoeren. Op Roam.nl vindt je alle dealers waar je terecht kunt voor deze rolstoelbakfiets.

Meer lezen of ideeën opdoen voor onbeperkte mobiliteit? In dit artikel vind je nog een aantal andere innovatieve aangepaste vervoermiddelen.

Ook interessant