Nieuws

Ook voor kinderen veel te beleven op evenement Support 2012

14 mei 2013, Supportbeurs

Er was eens een beurs die Support 2012 heet. Dat is een beurs voor grote en kleine mensen die sommige dingen anders moeten doen omdat ze bijvoorbeeld heel lang ziek zijn of in een rolstoel zitten. Volwassenen gaan daarheen om te kijken naar handige hulpmiddelen. Terwijl ze dat doen, kunnen kinderen dansen en dromen met Stichting FunCare4Kids, bewegen op muziek tijdens de kinderbomvoorstelling, zich als een tijger schminken, zich verkleden als een prins of prinses , opgaan in een film in de videohoek, met verbazing kijken naar Clown Kiko of het boek ‘M’n zusje is ‘gehendiekept’’ lezen. Kortom, ook voor kinderen is veel te beleven op Support 2012, een evenement voor iedereen met een fysieke beperking en hun omgeving . De beurs is van 9 tot en met 12 mei in Jaarbeurs Utrecht.

Workshop Dansen en dromen
Stichting FunCare4Kids is er speciaal voor kinderen in een moeilijke thuissituatie omdat een gezinslid ernstig gehandicapt is, langdurig ziek is of is overleden. Deze kinderen zijn de jonge mantelzorgertjes. Zij zijn vaak met angst en zorgen opgegroeid omdat zij verkeren in zo’n situatie.

De Stichting FunCare4Kids organiseert voor deze kinderen op Support iedere dag workshops ‘Dansen en Dromen’. Dit betekent schminken, verkleden en dansen aan de hand van verschillende droomthema’s. ‘Iedereen kan superheld worden’ is het droomthema voor de workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen kunnen kiezen tussen ‘dansen’ of ‘doen’. De groep wordt opgesplitst in dansers, die hun favoriete superheld moeten uitbeelden en doeners, die een badge knutselen met bijzondere eigenschappen van de favoriete superheld (of gewoon met de bijzondere eigenschappen van een vriendje, vriendinnetje of familielid).

De groep 10 tot 16 jarigen krijgt het thema ‘Kijkvogels: kijk dapper in de toekomst en zie vol bewondering dat alles anders is’ mee. Al dansend kunnen de kinderen de ander uitbeelden en laten zien waar diegene goed in is. In de andere groep kunnen ze de ideale toekomst scrappen, tekenen, knippen en plakken.
Tijdens de workshop laat FunCare4Kids kinderen even ‘onbezorgd’ genieten en dromen. De workshops worden iedere dag gegeven.

Activiteiten op het Kinderplein

Kinderbom
Meerdere keren per dag wordt in het Kindertheater een spectaculaire kinderbomvoorstelling – bewegen op muziek – uitgevoerd. Nog nooit van kinderbommen gehoord? Geen probleem. Iedereen kan gelijk mee doen.

Schminken
Een tijger, vlinder, clown of bij? Met een beetje schmink is veel mogelijk. Kinderen kunnen zich laten schminken op het Kinderplein. Mooie prinsessen en stoere piraten zijn dus tijdens Support in de gangpaden te vinden.

Videohoek
In de videohoek kunnen kids uitrusten van alle indrukken terwijl ouders rustig lunchen aan de leestafels. De kinderen vertrekken niet zonder een ballon en misschien krijgen ze nog een leuke verrassing.

Kinderboek ‘M’n zusje is ‘gehendiekept’
‘M’n zusje is ‘gehendiekept’ is een vrolijk, educatief prentenboek voor kinderen tussen de drie en zes jaar. De grote zus bekijkt haar kleine zus en vraagt zich af wat ‘gehendiekept’ toch betekent. Haar zusje is toch gewoon haar zusje? Het verhaaltje is gebaseerd op de tweeling van schrijfster Marie-José Schelvis, waarvan de jongste ernstig meervoudig gehandicapt is. “Toen ik haar grote zus wilde uitleggen wat ‘gehandicapt zijn’ is, kon ik geen boeken vinden op haar leeftijdsniveau. Dus ben ik zelf in de pen geklommen”, aldus de schrijfster.
Het kinderboek ‘M’n zusje is ‘gehendiekept’ wordt gepresenteerd op zaterdag 12 mei, de laatste dag van Support 2012 op het Kinderplein. De schrijfster is aanwezig om het boekje van een persoonlijke boodschap voorzien.

Het Support Kinderplein is te vinden in hal 8 van Jaarbeurs Utrecht.

Clown Kiko
Clown Kiko loopt op zaterdag 12 mei op Support rond met een koffertje vol verassingen waar zij steeds iets leuks uit tevoorschijn haalt. En schijn bedriegt want soms is iets niet wat het lijkt. In een handomdraai draait Kiko er een konijn van. Of een giraf, een muis, een lieveheersbeestje, een hartje, of een vliegtuig, een motor, een bloem of een…. Behalve leuk om te krijgen is het ook leuk om te zien hoe de figuren ontstaan. Kiko gooit ook graag van alles in de lucht zoals ballen, kegels en diabolo’s of Chinese borden op een stokje.

Over Suppport
Support 2012, van 9 tot en met 12 mei in jaarbeurs Utrecht, is een evenement voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen. Exposanten presenteren op de beurs de nieuwste trends en technieken op het gebied van hulpmiddelen. Enkele ingrediënten van Support 2012 zijn het vakantiepaviljoen, een visagiestudio, een juridisch steunpunt, rolstoelbehendigheid, een parcours met aangepaste auto’s, het kinderplein, een workshopplein en de uitreiking van de Support innovatieprijs. Twitter mee #supportbeurs.

Ook interessant