Op weg naar de perfecte rolstoeltas

01.06.2017 | Columns | 1038 keer bekeken
Op weg naar de perfecte rolstoeltas

Ongeveer een half jaar geleden waren wij aanwezig bij de Bikkel Selectiedag. Hier hebben we een grote groep mensen met een beperking aan het werk gezien, waarvan we onder de indruk waren. Ons oog viel echter meteen op Rick, een jongen met een ondernemende geest die een sterke presentatie gaf. Wat we vooral in hem bewonderden, was de wil om zijn beperking om te zetten in een business opportunity en iets terug te doen voor de samenleving.

Rick leeft sinds 2005 met een dwarslaesie, waardoor hij in een rolstoel is beland. Sindsdien is hij in aanraking gekomen met diverse artikelen die horen bij een rolstoel, zoals een rolstoeltas. Wat hij echter gemerkt heeft, is dat er weinig tot geen speciale rolstoeltassen worden geproduceerd. De rolstoeltassen die wél al op de markt zijn, zijn vooral standaardtassen welke bij Rick niet bepaald in de smaak vallen. Deze tekortkoming heeft hij omgezet in een mogelijkheid om zijn eigen bedrijf op te starten en te gaan ondernemen.

Rick is inmiddels afgestudeerd maatschappelijk werker en heeft enorm veel goede ideeën. Als coaches kunnen wij hem vooral helpen bij de bedrijfsmatige kant van het opstarten van een bedrijf, zoals het beheren van financiën, het bieden van een netwerk en het onderzoeken van de potentiële afzetmarkt. Sinds wij Rick coachen, is er voortgang geboekt, maar nog niet de voortgang die hij graag zou willen. In eerste instantie hebben we geprobeerd de verwachtingen van beide zijden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en hebben we vorm gegeven aan het ondernemingsplan en zijn idee. Daarna was het tijd voor actie, een nieuw product op de markt brengen kost namelijk de nodige tijd en vereist de nodige stappen in het productieproces. Zo zijn we begonnen met het zoeken naar een ontwerper en hebben wij als coach gepoogd Rick hier zo goed mogelijk in te ondersteunen. Het ontwerp heeft Rick erg goed in zijn hoofd zitten, hij weet precies wat hij wil. Om dit echter op papier te krijgen, zodat dit in een later stadium geproduceerd kan worden, heeft hij echter hulp van buitenaf nodig. Een deal met de TU Eindhoven als ontwerper ketste af, maar uiteindelijk heeft Rick iemand gevonden die een ontwerp wil gaan maken en waar hij een goed gevoel bij heeft. Een stap in de goede richting, die hem gaat helpen om zijn dromen waar te maken!

Blog geschreven door  Anton Revenboer & Levi Bijlmakers van BDO, coaches van Bikkel Rick de Hoog.

Bekijk & lees alle columns door de Bikkels van Bart de Graaff Foundation.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 03.06.2017 - 10:59 uur | Elise Adriaanse

    Rick heeft vast nog niet gehoord van Ribotas.nl
    Bestaat al een paar jaar, altijd bereid tot samenwerking !
    Toevallig ook lid van de Dwarslaesie Organisatie ?