Pieten met een beperking zijn in opstand

10.10.2019 | Columns | 1918 keer bekeken

Het is onrustig in Spanje. Het humeur van Sinterklaas schiet van glimlachen, breed uit lachen naar wanhoop… De pieten met een beperking zijn in opstand. Zij willen mee naar Nederland. Zij willen ook hartelijk worden ontvangen. De stunt-Piet heeft zijn stunts geoefend en wil het dak op. De bak-Pieten willen ook bij de feestelijkheden zijn, ook al zitten ze onder het meel. Het recept voor de pepernoten is al ingepakt. De inpak-Pieten, helemaal onder de kleuren van het cadeau-papier willen er ook bij zijn.

De blinde Piet, die Sint helpt met het schrijven van zijn toespraken wil de kinderen wel eens meemaken voor wie hij schrijft.

Sint zit met zijn handen in zijn haar. Hij weet enkele adressen met een schoorsteen-lift maar hoe moet het dan met de gladde zonnepanelen?

Blinde Toespraken-Piet gaat in overleg. “Sint, in het dagelijkse leven worden wij ook ingezet. Om naar Nederland te gaan, daar willen wij ook bij horen”.

Maar hoe moet het dan met de stoomboot?

Dit jaar in Apeldoorn komen we aan met de trein. Moet kunnen dus.

In Nederland wordt ondertussen al bekeken welke huizen rolstoel-toegankelijk zijn, zie filmpje…

Omdat de Bak-pieten dreigen extra peper in de pepernoten te doen zit Sint helemaal klem. En eigenlijk moet hij er ook mee lachen. Alle Pieten die het hele jaar hard gewerkt hebben horen er bij…

Groet, Pia

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks >Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk