Nieuws

Poolse songfestivaldeelneemster in rolstoel

18 mei 2015, Supportbeurs

Dinsdagavond 21 mei gaat in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het Eurovisie Songfestival 2015 van start. Het Songfestvial wordt al voor de 60e keer georganiseerd.

Tijdens de eerste halve finale nemen zestien landen het tegen elkaar op in de Wiener Stadthalle.  De tweede halve finale vindt plaats op donderdag a.s. met nog eens 17 deelnemende landen. Aan de finale die zaterdag gehouden wordt doen in het totaal 27 landen mee.

Voor Polen betreedt Monika Kuszyńska het podium. Zij zingt tijdens de tweede halve finale haar ballad ‘In the Name of Love’ voor een miljoenen publiek.

De voormalige zangeres van de Poolse band Varius Manx was in 2006 betrokken bij een auto-ongeluk. Sindsdien is zij vanaf haar middel verlamd en rolstoel gebonden. Dit heeft haar er nooit van weerhouden te blijven zingen en optreden.

”Ik probeer de wereld van de mensen met en zonder handicap tot elkaar te brengen.”, aldus Monika over de ballad die zij zingt.  ”De brug van begrip tussen hen wordt elk jaar sterker, ik ben van mening dat op één dag de grenzen zullen vervagen”.

Ook interessant