Nieuws

Prachtige aftrap Fit for Life: Sit Smart Challenge

20 oktober 2017, Supportbeurs

Op zaterdag 14 oktober jl. is de Fit for Life: Sit Smart Challenge op een feestelijke manier van start gegaan in vakantieoord Imminkhoeve.

De 10 deelnemers kregen bij aanvang een inspirerende lezing door ervaringsdeskundige, voedingsexpert en ambassadeur van Fit for Life, Annemarie Postma (ook wel bekend als The Sitting Chef). Zij ontwikkelde het innovatieve, evidence-based gewichtsmanagement- en gezondheidsprogramma voor mensen met een rolstoel gebonden bestaan en het bijbehorende “Sit Smart”- Dieet. Wat vervolgens als belangrijk onderdeel is opgenomen in het door Coloplast geïnitieerde programma Fit for Life. De Sit Smart Challenge kent hierin dan ook zijn oorsprong.

“Wat een prachtige inspirerende omgeving om deze gave Challenge te starten!”

De deelnemers krijgen namens Fit for Life verschillende coachsessies met Annemarie Postma en begeleiding vanuit het door haar opgerichte medische centrum voor voedings- en leefstijlgeneeskunde: het AM Lifestyle Medicine Center. De deelnemers houden dagelijks bij hoe ze zich voelen en welke veranderingen ze opmerken. Ook worden de deelnemers bij aanvang en aan het eind van de Challenge medisch geheel onderzocht. Op deze manier kan worden gemeten en aangetoond wat “functionele voeding” bij een rolstoel gebonden bestaan met je lichaam doet.

“Een prachtig initiatief waar ik hopelijk over 21 dagen de verschillen van merk!”

Fit for Life is een initiatief van Coloplast BV, ontwikkeld om mensen met een dwarslaesie te ondersteunen fit(ter) door het leven te laten gaan. Uit onderzoek onder de doelgroep bleek dat thema’s als voeding, vocht en alledaags bewegen voor mensen met een dwarslaesie onderbelicht zijn. Aankomende drie jaar spelen deze thema’s dan ook een grote rol binnen Fit for Life. Met de Fit for Life Sit Smart Challenge willen Coloplast en ambassadrice Annemarie Postma de doelgroep inspireren en aantonen dat een gezonde en fitte leefstijl binnen handbereik ligt.

Volg de deelnemers tijdens de Challenge via de Fit for Life Facebookpagina waar ze openlijk over hun ervaringen en ontwikkelingen gaan vertellen en vloggen!

                                         

Ook interessant