Rollend badmintonnen en tennissen; allebei leuk!

27.03.2017 | Columns | 1061 keer bekeken
Rollend badmintonnen en tennissen; allebei leuk!

21 maart. De lente is begonnen! Bij de gedachte aan lente zie ik vrolijke, fluitende mensen voor zich. Een lekker zonnetje, langer licht. Maar voor mij ook weer tennis, en dan vooral het buiten tennissen.

Ik combineer nu twee sporten tegelijkertijd. Rolstoelbadminton en rolstoeltennis. Alhoewel ik momenteel met badminton veel meer bezig ben met training geven en coachen, dan zelf spelen. Regelmatig krijg ik de vraag wat leuker is, wat makkelijker is enzovoorts. Maar het bijzondere aan deze twee sporten is, is dat als je ze eenmaal beoefent ze totaal niet op elkaar lijken. Voor beide geldt dat balgevoel er voor zorgt dat je de sport sneller onder de knie krijgt.

Badminton is veel explosiever, je moet kort en heel snel van voor naar achteren (en andersom) rollen. Bij tennis maak je uiteindelijk meer meters, maar je rolt op een heel andere manier. Achteruit rollen is bij wijze van spreken uit den boze.

Bij badminton haal je je slagen uit je onderarm en pols en bij tennis gebruik je je hele arm en is je pols veel meer vast.

Een shuttle kan niet stuiteren, waardoor het spel heel snel is. Bij tennis mag de bal 2 keer stuiteren, maar het veld is natuurlijk ook groter dan een badmintonveld.

Badminton wordt altijd binnen gespeeld. Je hebt dus geen last van weersomstandigheden. Met tennis ben je hier buiten van afhankelijk. Het spel wordt natuurlijk heel anders als je last hebt van wind, zon en regen. Daarentegen is buiten weer heel fijn. Lekker sporten in de buitenlucht.

De wedstrijden van badminton zijn minder lang, maar wel heel intensief omdat het zo explosief is. Een tenniswedstrijd duurt langer, maar er zijn meer pauzemomenten tussendoor. Dit vergt mentaal ook een heel andere instelling.

Bij tennis heb je alleen rolstoeltennis, bij badminton heb je diverse klassen. De rollers, de kleine mensen, een staande categorie met beenprotheses en een categorie staanders waarin een gedeelte van een arm mist of niet functioneert.

Ondanks de verschillen zijn het twee hele mooie sporten die ik met veel plezier speel!

Op dit moment kijk ik vooral uit naar dat lekkere drankje op het terras na de training of een wedstrijd. Laat de lente maar komen!

Bekijk & lees alle columns door Ilse van de Burgwal.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk